26 mei 2024

Monster Hunter World: Iceborn uitbreiding getoond!

Capcom heeft bekend gemaakt bezig te zijn met de eerste grote expansion voor Monster Hunter World. Monster Hunter World: Iceborne zal in de loop van de herfst in 2019 uitkomen. 
Fans hopen al enige tijd op een expansion die zich richt op wat meer sneeuwachtige gebieden. De expansion zal dit, meer quests en natuurlijk een nieuwe story die verder afspeelt na het einde van de main game.
Monster Hunter World Ice Borne
Dat betekent uiteraard ook meer monsters. De trailer liet echter niet veel anders dan een vage hint over Nargacuga los. Capcom liet dan ook weten dat er nieuwe rank quests en nieuwe monsters in de game zullen verschijnen. Ze lieten echter niet weten of dit G rank quests zouden zijn.
Monster Hunter veteranen zullen weten dat de G rank bestaat uit quests van ultra hoge moeilijkheid. Natuurlijk komt bij de moeilijkere quests ook een betere beloning kijken. G rank monsters gebruiken dan ook nieuwe moves, mixups en raken je een stuk harder dan de low en high rank monsters.
Spelers vragen Capcom al hele lange tijd om de G rank update. Hoewel de reveal van vandaag niet spreekt over G rank, is dit waarschijnlijk wel wat de developer op de planning heeft staan.
Om Iceborne te spelen zullen spelers in bezit moeten zijn van de basegame. Capcom bevestigde dat er wordt gewerkt aan een PC versie van de expansion die echter niet op de launch day van de consoles uitkomt. Meer details zullen in de lente onthuld worden. PC spelers kunnen dan ook soortgelijke berichten verwachten.
Naast alle nieuwe informatie over de aankomende DLC, werd ook bekend dat er een crossover met The Witcher 3 zal komen. Geralt zal zich door een portal opeens in de Monster Hunter World wereld bevinden. Deze update zal begin 2019 verschijnen en zal spelers de signature moves van Geralt tot hun beschikking stellen.