20 april 2024

Plantronics RIG 400 en 500 PRO nu verkrijgbaar

Plantronics brengt een aantal nieuwe headsets op de markt. Zowel de Plantronics RIG 400 PRO HC en de RIG 500 PRO-serie. De headsets zijn allemaal compatibel met Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Indien je de headset gebruikt voor PC en Xbox heb je ook Dolby Atmos Surround Sound!

Communicatie is niet geheel zeldzaam bij gamers en daarom heeft de headset een afneembare ruisonderdrukkende microfoon. Je hoeft je handen niet meer van je controller af te halen om het volume te regelen. De aansluiting aan de controller is voorzien van een draaiknop waarmee je het volume kunt regelen.

“De nieuwe RIG 500 PRO Series tilt het innovatieve, modulaire design van de RIG 5 00 naar een hoger niveau,” aldus Gregory Morquin, Category Business Manager, Gaming Products, Plantronics. “En het breit ook verder aan het lijstje met nieuwigheden die we aan competitieve gamers brengen, met de eerste VR – gerichte headsets, Dolby Atmos® – activatie en nu de RIG Game Audio Dial voor Xbox One en PS4 draadloze controllers”

RIG 500
Ongeveer een jaar geleden hebben wij een review online geplaatst van de RIG 800HD. Deze kan je hier terug lezen! Qua design lijken de nieuwe headsets sprekend op de voorganger. Hierdoor zal de comfort weinig veranderen, wat een goed teken is. De nieuwe volumeregelaar is feature die erg welkom is aangezien de RIG 800 een volumeregelaar op de schelp heeft bevestigd.
De PC versie van de RIG 500 Pro heeft een inline volumeregelaar. De 500 serie bevat 50-mm drivers voor een uitgebreid frequentierespons. De 400 serie daarentegen dynamische 40 mm-drivers met lage frequentie-resonator.

Heb jij een plantronics headset, of ga je een van deze nieuwe headsets aanschaffen? Laat ons jouw mening horen!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →