14 april 2024

Fortnite domineerde Pornhub in 2018

Fortnite was in 2018 ontzettend populair. Zo blijkt maar weer dat het internet geen genoeg kan krijgen van de game en dat wordt heel erg letterlijk genomen als we Pornhub’s insights mogen geloven. Naast Stormy Daniels, domineerde Fortnite het platform in 2018.

Fortnite beland in 2018 in de top 20 zoekacties op de website. Zodra er een nieuw Fortnite personage verscheen, stegen de zoekresultaten dramatisch veel. Volgens Dr Laurie Betito, Director van het Pornhub Sexual Wellness Center zijn zulke zoekresultaten een indicatie voor interesse vanuit een ander perspectief, voor een onderwerp waar al interesse voor bestaat.

“searches like these serve as an indication that people use this site to not only satisfy sexual urges but also to get a different angle on something they are already interested in. To see a famous character or hot topic in a sexual context.”

In april 2018 gingen de servers van Fortnite offline door een crash. Tijdens deze periode stegen de zoekresultaten met ‘Fortnite‘ erin met 60% gedurende een tijdsbestek van 24 uur.
pornhub fortnite
Niet alleen Fortnite definieert 2018 op Pornhub, maar ook de recentelijke verschijning van Bowsette in september kreeg veel aandacht op de natuurfilms-gevulde website.

Meer dan slechts een spelcomputer

Playstation domineert nog steeds als het aankomt op console traffic naar Pornhub. Alhoewel het aantal bezoeken via de Playstation in 2017 3% hoger lag dan dit jaar is het aantal bezoeken nog steeds geldig voor 54,4% van alle console traffic in 2018. Xbox komt op de tweede plaats met 33% van alle bezoeken. Zelfs Nintendo’s 3DS wordt gebruikt om de website te benaderen. Alhoewel geldt dit maar voor 0,7% van het aantal bezoeken. Vorig jaar was dit bijna het dubbele. Het aantal bezoeken via Playstation Vita is dit jaar vreemd genoeg met 50% gestegen.
Consoles pornhub

personages

Ten slotte deelt Pornhub de meestgezochte game personages op hun website. Alhoewel Fortnite personages lastig zijn op te zoeken, zijn er een aantal personages waar dit niet voor geldt. Wederom zien we Bowsette terugkeren in deze lijst. Ze is maar liefst 34 miljoen keer opgezocht op de website. Te bedenken dat ze pas ‘bestaat’ sinds september, laat maar zien hoe populair ze is.pornhub game personages
Overwatch heeft ook veel aandelen in Pornhub 2018. In 2017 gelde dit al voor Overwatch’s Brigitte. Dit jaar is het niet anders voor Overwatch’s nieuwe Hero: Ashe. Terwijl wij hard aan het werk waren om jou te voorzien van het Overwatch nieuws, waren andere internet gebruikers anders hard aan het werk. Bekijk de peak resultaten van begin november maar eens toen Ashe werd aangekondigd.
Pornhub Overwatch
Ben jij medeverantwoordelijk voor één of meerdere van deze resultaten op Pornhub? Zo ja, laat dit ons dan niet weten. Wél zijn we benieuwd naar jouw mening over deze resultaten!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →