21 mei 2024

Nintendo stopt met Classic Mini consoles

In een uitgebreid interview dat Hollywood Reporter heeft gehouden met Reggie Fils-Aime, grote baas van Nintendo Amerika, blijkt o.a. dat ze gaan stoppen met de verkoop van hun Classic Mini consoles.

Tijdens dit interview vraagt Patrick Shanley van Hollywood Reporter:
“Hebben jullie plannen voor een nieuwe Classic console in de toekomst? Verwacht je dat er nog meer games voor de Classic consoles uitkomen naast de titels die al uitgebracht zijn?”
Waarop Reggie Fils-Aime antwoordt:
“Er is geen mogelijkheid voor aanvullende content met onze Classic consoles. Als je de console koopt, dan staat er een vaste selectie content op. We hebben er hard aan gewerkt. Zowel aan de NES Classic en de SNES Classic. We wilde echt de beste games die die generaties gevormd hebben. Zoals we eerder ook aangegeven hebben is dit ook zover als we met de Classic consoles gaan. We zijn er ook al duidelijk in geweest dat, van het oogpunt van Amerika uit, dat de huidige Classic consoles deze kerst periode nog beschikbaar zullen zijn. Als ze daarna uitverkocht zijn, komen er geen nieuwe meer. Dan is het op. De manier hoe consumenten in de toekomst aan Classic content kunnen komen is via Nintendo Switch Online. Zo hebben we op dat platform zojuist weer drie games uitgebracht uit het NES tijdperk. Namelijk Ninja GAiden, Wario’s Woods en Adventures of Lolo. Dat zal de primaire manier zijn waarop onze klanten klassieke content kunnen ervaren.”
classic console

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Er zijn enkele dingen die tussen de regels door op lijken te vallen. Ten eerste dat de Classic consoles na de feestdagen niet meer geleverd zullen worden. Een statement dat Nintendo eerder heeft gemaakt wat de verkoopcijfers opdreef. Ook hier is het weer mogelijk dat het doel van Nintendo is om extra Classic consoles tijdens de kerst periode te verkopen.
Tevens wordt er wederom aangegeven dat er geen toekomstige nieuwe Classic console zal uitkomen. Uit dit statement is dus ook op te maken dat er geen Nintendo 64 Classic Mini zal uitkomen.
Reggie geeft ook aan dat Nintendo Switch Online de primaire manier zal zijn om klassiek content te consumeren. Hij specificeert niet dat het enkel om NES content gaat. Betekent dit dat er content van andere consoles naar Nintendo Switch Online zal komen?
classic console
Hier volledige interview is hier te vinden: “Nintendo of America President on Switch’s Big Risk, ‘Smash Bros.’ Success and Classic Consoles’ Future

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →