21 februari 2024

Outward krijgt release datum

De baanbrekende open wereld RPG Outward zal in maart 2019 uitkomen.

Deep Silver en ontwikkelaar Nine Dots hebben samen met Maximum Games de release datum bekendgemaakt voor hun hardcore fantasy adventure RPG Outward. De game zal op 26 maart 2019 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en Steam. De aankondiging word vergezeld van een trailer die je hieronder in dit bericht kunt bekijken.
Outward is een open wereld fantasy adventure game met diepe simulatie en onderdompeling. Daarin zullen spelers een geheel nieuw soort RPG ervaren. Waarin ze de rol spelen van een echte inwoner van een uitgestrekte wereld, die biologisch onderhoud en zelfbehoud vereist in een harde, onverschillige omgeving. Deze simulatie aspecten strekken zich ook uit tot de representatie van magie als een ingewikkeld web van rituelen dat nodig is om bovennatuurlijke krachten op te roepen. De game heeft ook een verrassende functie: lokale en online multiplayer voor twee spelers, met lokaal split-screen. Met deze functie kunnen twee vrienden een reis delen, wetende dat ze ten minste één bondgenoot naast zich hebben en dit bied unieke kansen voor strategie.

De trailer van Outward toont de rijke fantasiewereld. Evenals de verschillende obstakels die de avatar van de speler in deze mystieke omgeving onder ogen zal moeten komen. Als een normaal mens, zullen spelers hun eigen lot creëren tegen een verscheidenheid aan gevaren, zowel magisch als alledaags. Blootstelling aan de elementen zal net zo waarschijnlijk de speler doden als de monsters die over de wereld zwerven. Om te overleven zullen ze moeten groeien en de complexe wapens, vallen en magie van het spel onder de knie krijgen.

Belangrijkste kenmerken van Outward

  • Overleef in de wildernis terwijl je een enorm en ruig land verkent
  • Speel solo of coöperatief, lokaal split-screen of online
  • Ritualistische, stapsgewijze benadering van spellcasting
  • Constante auto-saving betekent dat je moet leven met je beslissingen
  • Maak kennis met dynamische nederlaagscenario’s
  • Een unieke ervaring met elke playthrough