Review: Super Treasure Arena

Super Treasure Arena voor de Nintendo Switch is een simpele maar toch uiterst leuke game om met meerdere spelers te spelen. Met simpele retro graphics, een catchy soundtrack en simpele game modes zul je gelijk een class kunnen kiezen en de vele verschillende wapens kunnen gebruiken om je weg naar de schatkist te vechten.

Gameplay

Het doel van de game is dan ook simpel: verzamel de schatkist en zo veel mogelijk goud. De game gebruikt een top down stijl die erg doet denken aan de Zelda games. Het feit dat je gebruik maakt van zwaarden, pijl en boog en andere wapens die veel aan Zelda doen denken versterkt dat effect. Super Treasure Arena maakt dan ook gebruik van simpele controls waardoor je de game moeiteloos zult oppakken.
Hoewel de game maar twee verschillende game modes heeft waarin het doel vrijwel hetzelfde is, heb ik mij toch vermaakt met de game. Dit zal echter niet lang het geval zijn. Verwacht niet dat de game je aandacht voor meer dan een uur kan vasthouden. Super Treasure Arena wordt dan ook tegen een kleine prijs verkocht.
Voor wie geen mensen heeft die mee willen spelen, kun je ook kiezen om tegen NPCs te spelen. Deze zijn vaak belachelijk goed in de game. Vanaf het moment dat je de game opstart oogt deze al simpel. Spelers kunnen kiezen uit Local Multiplayer, waarin je met je vrienden speelt. Daarnaast natuurlijk de mogelijkheid om tegen spelers op het internet te spelen. Het duurde echter lang om een match te vinden, en wanneer dat gebeurden waren ook deze spelers al gevorderd in de game. Je zult veelal kiezen om tegen NPCs te spelen.
Je zult kunnen kiezen tussen de game modes Classic Free for All, waarin een schatkist op bepaalde plekken in de map zal spawnen. Je zult tegen andere spelers of monsters moeten vechten om de schatkist kapot te slaan en het goud te verzamelen.
De andere mode heet Treasure Run en draait ook weer om een schatkist. Deze keer zal je de schatkist echter op moeten pakken en met je mee terug naar de safe zone moeten nemen. Het dragen van de schatkist zorgt er natuurlijk voor dat je aanzienlijk langzamer bent en geen gebruik van je wapens kunt maken. Ook hier speel je niet alleen tegen andere spelers maar ook tegen monsters die constant zullen respawnen. Dit zijn vaak undead warriors en vleermuizen. De monsters droppen zo nu en dan ook goud en extra health die je hard nodig zult hebben.
Voor elke ronde mag je een van de vijf classes kiezen. Deze hebben allemaal een special ability. Je zult kunnen kiezen tussen de knight, Mage, Mystic, Ninja en de Rouge. De knight zal gebruik kunnen maken van zijn schild waardoor hij tijdelijk onkwetsbaar is. De Ninja krijgt een vuur zwaard dat met gemak alle enemies afmaakt. De mage kan gebruik maken van vuur magic. Al deze abilities zijn tijdelijk.
Naast de verschillende classes met elk hun abilities zul je kunnen kiezen uit een hele hoop wapens die verspreid over de map liggen. Dat kan een simpele bow & arrow zijn maar ook een magic wand of bijvoorbeeld een rocket launcher. Wapens met een explosie effect kunnen er echter voor zorgen dat je jezelf raakt dus wees voorzichtig.
Tenslotte kun je kiezen uit een aantal verschillende arenas die elk weer voor andere ervaringen zorgen. Zo is Cove bijvoorbeeld een kleinere map waarin je op een van de vier verschillende spawn points zult verschijnen. In deze map is er dan ook echt maar een enkele manier om naar het midden te komen.
Dungeon is wat meer een doolhof en geeft je als speler dan ook meer de kans om je te verstoppen.
Super Treasure Arena review

Soundtrack

De soundtrack is misschien nog wel waar Super Treasure Arena in uitblinkt. Dit is waar developer Vennril goede keuzes heeft gemaakt. De retro soundtrack pas dan ook goed bij de graphics en draagt bij aan de sfeer van de game. Het is een soundtrack die je dan ook vanaf het opstarten van het spel enthousiast maakt en niet gaat vervelen.

Graphics

De Graphics en gehele stijl van de game is erg simpel maar zorgen voor een goede sfeer. De character models hebben een schattige cartoon achtige look die nogmaals doet denken aan de oude Zelda games of bijvoorbeeld Bomberman. Ondanks dat de game simpel oogt zal een betere kijk je vertellen dat er veel aandacht in de details is gegaan.

Conclusie

Super Treasure Arena is geen slechte game. De game zal je echter niet lang bezig houden en heeft niet heel veel content. De content die er wel is, zal zorgen voor een leuke ervaring. Vooral wanneer je de game speelt met een aantal vrienden.
De game leent zich meer om in korte sessies gespeeld te worden. Dit kan in de toekomst misschien nog wel veranderen wanneer er meerdere game modes, maps en natuurlijk characters komen. Voor de kleine prijs is dit echter een hele indrukwekkende game die dan ook goed gebruik maakt van de portability van de Nintendo Switch en de mogelijkheid om een controller te delen.
Dit is een absoluut ideale game om tijdens een korte pauze met een vriend of collega te spelen. Wanneer je thuis zit zul je waarschijnlijk behoefte hebben aan een wat meer content heavy game.
Pluspunten

 • Makkelijke gameplay
 • Simpel, maar toch veel vermaak
 • Goede soundtrack
 • Multiplayer

Minpunten

 • Weinig content
 • Zal je niet lang bezig houden

Gespeeld op Nintendo Switch maar op alle platforms verkrijgbaar.

Gespeeld op Nintendo Switch
 • 7.5/10
  Gameplay - 7.5/10
 • 8/10
  Soundtrack - 8/10
 • 6.5/10
  Graphics - 6.5/10
 • 5/10
  Content - 5/10
6.8/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation