22 mei 2024

Gaat Nintendo achter Soulja Boy aan?

Iedereen heeft ooit wel gehoord van de rapper genaamd ‘Soulja Boy’ de rap artiest staat onder andere bekend om zijn populaire hit ‘crank dat Soulja Boy’, maar hij staat recentelijk bekend om meer dan slechts muziek.

De Amerikaanse rapper heeft namelijk een nieuwe markt ontdekt. Deze markt met als naam de gaming industrie kent veel talenten en innovaties, maar Soulja Boy heeft hier een iets anders kijk op. In plaats van creativiteit kiest de rapper in deze markt voor Chinese producten om zijn eigen naam op te stickeren.
Iets met een bekende naam verkoopt natuurlijk beter dan een of andere na-maak console uit China, maar eerlijk gezegd is het niets meer en niets minder. Er schuilt echter een klein probleempje in Soulja Boy’s nieuwe twijfelachtige praktijken.
De gaming consoles van de rap artiest bevatten namelijk vooraf geïnstalleerde games. Allemaal leuk en aardig, maar dit zijn niet zijn games. Deze games zijn afkomstig van de Game Boy, Super Nintendo en ga zo maar door. De consoles zijn niets meer dan emulators voor verschillende spelcomputers.
Nintendo neemt piraterij heel erg serieus. Zo worden namaakspellen gebaseerd op Nintendo Games zo snel mogelijk van het internet afgehaald. websites die ROM’s aanbieden delen ditzelfde lot en ook zij worden vriendelijk verzocht om het verspreiden van ROM’s te stoppen. Niet luisteren is voelen en dit doet dan ook pijn aan de portemonnee.
Soulja’s consoles verschijnen de laatste paar dagen al veelvoudig in de media met de vraagstelling of deze praktijken wel 100% legaal zijn. Aangezien dit waarschijnlijk niet het geval is zal dit consequenties kunnen meebrengen voor de rapper. Fikse geldboetes en zelfs celstraffen zijn niet uitgesloten.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →