30 mei 2024

2019 wordt het jaar voor de fans van Strategy Games

Komend jaar wordt het een feestje voor een ieder die fan is van Strategy Games. Meerdere top titels zullen dit jaar hun release krijgen en in dit artikel zullen we vijf van deze releases bespreken. In januari kunnen we al van start met de eerste nieuwe titel: Tropico 6.

Tropico 6

Tropico 6 is de eerste van de vijf Strategy Games die dit jaar uitkomt. 25 januari kunnen we aan de slag met de nieuwste game van Kalypso Media. De El Presidente keert weer terug met Tropico 6. In deze game moet je jezelf weer bewijzen als een gevreesde dictator of een geliefde staatsman. Tropico 6 is een Strategy Game waarin je je eigen Caribisch  eiland beheerst. Bouw steden, verbindt eilanden met elkaar en steel de Wereldwonderen. Tropico 6 draait om het onderdrukken of tevreden houden van je volk.

Anno 1800

In februari volgt de volgende Strategy Game: Anno 1800. Anno 1800 is net als Tropico 6 een game die draait om het opbouwen van een bestaan. Gemaakt door Blue Byte en wordt uitgegeven door Ubisoft krijgt een release op 26 februari. Met Anno 1800 gaan we een stukje terug in de tijd. De setting is dit keer tijdens de industriële revolutie. De game krijgt een story campaign , een sandbox mode en een multiplayer mode. Bij Anno 1800 bouw je je eigen beschaving van de grond op en zorg je je dat je bevolking in alles worden voorzien. Wanneer je bevolking gelukkig is zal je nederzetting verder groeien en ontwikkelen. Op Gamescom 2018 konden we al aan de slag met een demo van Anno 1800. De hands-on lees je hier

Total War: Three Kingdoms

Niet veel later krijgen we Total War: Three Kingdoms. 7 maart komen de makers Creative Assembly en uitgever Sega met hun nieuwste Total War. Dit keer gaan we naar het oude China. Total War combineert stads management met real time combat. Tijdens je stads management breidt je je steden uit en verplaats je je legers over de map. Wanneer legers met elkaar clashen of een stad wordt aangevallen volgt er een strijd die je real time kan uitvoeren. Tijdens deze strijd, stuur je je legers aan om het gevecht te winnen. Hiervoor krijg je uitgebreide keuze over diverse leger eenheden, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Op Gamescom 2018 konden we al aan de slag met een hands-on. Deze kan je hier terug lezen.

Warcraft 3: Reforged

De laatste twee games hebben nog geen specifieke release datum. Warcraft 3 Reforfed is een reamke van de alom bekende bekende Warcraft 3. Fans van de game smeken al jaren om een remake en dit jaar komt hun wens dan eindelijk uit. De remake zal ongetwijfeld een glimlach toveren op de wat oudere gamers onder ons. Maar ook voor de jeugdige fans van Strategy Games is Warcraft 3 Reforged goed om in de gate te houden.

The Settlers

De laatste Strategy Game die in het najaar van 2019 gereleased wordt is een persoonlijk favoriet van mij: The Settlers . De allereerste Settlers game kwam uit in 1993 en was voor mij de eerste game voor op de PC. Vorig jaar eind november werd de The Settlers History Collection gereleased met alle zeven originele games. 26 jaar na de eerste Settlers game komt er dit jaar eindelijk een nieuwe game van Blue Byte en Ubisoft. Volker Wertich leidt het team die verantwoordelijk is voor het maken van de nieuwe Settlers game. Voor de mensen die Volker Wertich niet kennen, Volker Weritch is de bedenker van deze gaming serie. Bij The Settlers draait het wederom het opbouwen van je eigen beschaving. Er komen een hoop nieuwe features met de game mee. Deze nieuwe features en de eerste impressie kunnen jullie lezen in onze Gamescom 2018 artikel.