2 maart 2024

The Division 2 komt naar Epic Game Store in plaats van Steam

Naast dat games van Ubisoft op Uplay te verkrijgen zijn, staan ze normaal ook in de winkel van Steam. De Franse uitgever kiest er nu voor om The Division 2 niet naar Steam, maar naar de nieuwe digitale winkel van Epic Games te brengen.

Eind vorig jaar startte Epic hun eigen store en zet vol de aanval in op Steam. De kosten voor ontwikkelaars zijn hier een stuk lager. Ook worden er geen royalties geteld voor het gebruik van de Unreal engine voor games die op de nieuwe store verkocht worden. Ubisoft heeft al aangegeven dat ze dit initiatief willen ondersteunen. Aangezien de deals rond Far Cry New Dawn al met Valve gesloten zijn, zal deze wel nog uitkomen op Steam. Verdere Ubisoft releases zullen dezelfde weg als The Division 2 volgen.
Epic games zes verschillende
Naast Ubisoft heeft Epic al meerdere studio’s en uitgevers getekend. Meerdere uitgevers nemen de stap naar de winkel, waarvan een groot deel tevens niet naar Steam zullen komen. Ook Skybound heeft getekend bij Epic voor de toekomstige Walking Dead games, en zullen ook niet verschijnen in de winkel van Valve.
Om nog verder tractie te krijgen, wordt er ook elke twee weken een gratis game weggegeven. Vanaf vandaag is dit de geprezen game What Remains of Edith Finch. Op Steam is deze game te vinden voor €19,99.
epic

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →