27 februari 2024

Esports: Ontmoet de teams van LEC

Komend weekend is het dan eindelijk weer tijd voor League of Legends Esports. Vrijdag om 18:oo start het nieuwe seizoen van de League of Legends European Championship. Vorig jaar bespraken we nog de belangrijkste roster swaps en de omdoping van EU LCS naar LEC. Vandaag kijken we naar de definitieve rosters die komend weekend op Summoners Rift verschijnen.

Zes teams keren terug van vorig jaar in de LEC. Fnatic, G2 Esports, Misfits Gaming, Schalke 04, Splyce en Vitality keren terug. Twee oude bekende teams keren terug: SK Gaming en Origen. En we zien twee nieuwe teams: Excel en Rogue. Qua spelers zien we ook spelers van vorig seizoen, spelers die terugkeren en nieuwe spelers. Bij de nieuwe spelers komen er naast bekende talenten ook nieuwe talenten op Summoners Rift.

Excel:

 • Expect (Top)
 • Caedrel (Jungle)
 • Exile (Mid)
 • Jeskla (Bot)
 • kaSing (Support)

Fnatic:

 • Bwipo (Top)
 • Broxah (Jungle)
 • Nemesis (Mid)
 • Rekkles (Bot)
 • Hylissang (Support)

G2 Esports:

 • Wunder (Top)
 • Jankos (Jungle)
 • Caps (Mid)
 • Perkz (Bot)
 • Mikyx (Support)

Misfits Gaming:

 • sOAZ (Top)
 • Maxlore (Jungle)
 • Febiven (Mid)
 • Hans Sama (Bot)
 • Gorilla (Support)

Origen:

 • Alphari (Top)
 • Kold (Jungle)
 • Nukeduck (Mid)
 • Patrik (Bot)
 • mithy (Support)

Rogue:

 • Profit (Top)
 • Kikis (Jungle)
 • Sencux (Mid)
 • HeaQ (Bot)
 • Wadid (Support)

Schalke 04:

 • Odoamne (Top)
 • Memento (Jungle)
 • Abbedagge (Mid)
 • Upset (Bot)
 • Ignar (Support)

SK Gaming:

 • Werlyb (Top)
 • Selfmade (Jungle)
 • Pirean (Mid)
 • Crownshot (Bot)
 • Dreams (Support)

Splyce:

 • Vizicsacsi (Top)
 • Xerxe (Jungle)
 • Humanoid (Mid)
 • Kobbe (Bot)
 • Norskeren (Support)

Vitality:

 • Cabochard (Top)
 • Mowgli (Jungle)
 • Jizuke (Mid)
 • Attila (Bot)
 • Jactroll (Support)

Dik gedrukte spelers zijn de spelers die nieuw bij het team zijn gekomen. Spelers die schuin gedrukt zijn, zijn al reeds bekende spelers die uit de andere regio’s komen. Spelers met een streep onder hun naam, zijn spelers die geheel nieuw zijn op het hoogste niveau. Welke teams gaan er volgens jullie door naar de play offs? Laat het ons weten in de reacties hieronder!