24 februari 2024

Cygames vraagt trademark Project Awakening: Arise aan

We weten al langer dat Cygame bezig is met een project onder de naam Awakening. Meer dan dat wisten we dan ook eigenlijk niet. De game werd een paar jaar geleden aangekondigd met een reveal achter gesloten deuren.
Enkele maanden later kwam er dan eindelijk footage tijdens de Tokyo Game show. En toen viel het stil. We hebben eigenlijk niets meer over de game gehoord sinds die tijd. Nu blijkt echter dat op 11 januari een trademark werd aangevraagd bij de World Intellectual Property Organisation voor een game onder de naam Project Awakening: Arise. Dat zou kunnen betekenen dat de daadwerkelijke naam van de game hier ook op gaat lijken wanneer een uiteindelijke release aan de orde is.
Project Awakening lijkt een nieuwe RPG met hoogwaardige graphics te gaan worden. Cygames heeft dan ook met veel zorg een apart team samengesteld die hun uiterste best zullen doen om een frisse kijk op het RPG genre te werpen en zo met innovaties voor Awakening zullen komen.
Cygames Awakening
Vooralsnog lijkt het een PS4 exclusive Action RPG te worden die op eerste blik misschien wel wat weg heeft van de Dragon Age games. Cygames kennen we dan ook het beste van mobile games als Granblue Fantasy. De beschrijving van de trailer vertelt ons dat het tijd is voor de wolves of war om wakker te worden. De rol van de draken die in de trailer voorkomen is dan ook niet duidelijk.

De trailer werd in 2016 voor het eerst getoond. Hoever de ontwikkeling van de game nu is weten we eigenlijk niet. De studio beloofde hoogwaardige graphics maar heeft dus ook niets bekend gemaakt of wat we zien in de trailer ook echt is wat we in het eindproduct zullen zien. Ook welke engine gebruikt zal worden is geheel onduidelijk. We zullen het voorlopig met de geringe informatie moeten doen. Cygames laat vooralsnog niet veel los