19 april 2024

Esports: LEC krijgt een nieuwe play offs format

Deze week begint het nieuwe seizoen van League of Legends European Championship(LEC). Gisteren konden jullie alle rosters en nieuwe teams lezen. Vandaag kijken we naar de veranderingen die in de competitie worden doorgevoerd. Want de play offs worden vanaf dit seizoen net iets anders en wellicht een stuk spannender.

Voorgaande jaren was de play off format een stuk saaier ingedeeld. Maar met LEC komt er een verandering in die format. De toenmalige EU LCS was zo op gezet dat de nummers één en twee elkaar alleen in de finale eventueel zouden tegen komen. In de kwart finales stonden de nummer drie tegenover de nummer zes. In de andere kwart finale speelden de nummer vier tegen de nummer drie. De winnaar van nummers vier en vijf kwam in de halve finale tegen de nummer twee. De winnaar van nummers drie en zes kwam uit tegen de nummer één. En daarna volgde de finale en troostfinale.
Dit seizoen zien we al in de kwart finales al direct een verandering. De kwart finales wordt opgesplits in twee delen. De nummer drie mag zelf zijn tegenstander uit kiezen tussen nummer vijf en nummer zes. De overgbleven team zal dan aantreden tegen de nummer vier. Dit is het eerste deel van de kwart finale. Winnaars van deze kwart finale spelen dan vervolgens de tweede deel van de kwart finale tegen elkaar. Dat is gelijk de volgende verandering. Samen met het feit dat de nummers één en twee tegen elkaar staan in de andere tweede kwart finale.
De winnaar van de game tussen de nummers één en twee plaatst zich voor de finale. De verliezer krijgt nog een kans in de halve finale. In die halve finale treffen ze de winnaar van de andere tweede kwart finale. De winnaar hiervan zal zich dan plaatsen voor de finale. Kortom we krijgen een extra ronde in de play offs.