14 april 2024

Black Desert Online krijgt Battle Royale mode

Black Desert Online spelers kunnen een voorproef van de Shadow Arena krijgen. De nieuwe Battle Royale achtige mode is vanaf nu beschikbaar in de early access. Het gaat nu nog alleen om tijdelijke testing.
Dat wil zeggen dat spelers ook alleen tijdens vooraf bepaalde tijden aan de slag kunnen met de nieuwe mode. De Black Desert Online website en social media kanalen zullen meer inzicht geven in welke tijden dat zullen zijn. De mode heeft nu dan ook nog beperkte capaciteit. Zowel mensen die de game hebben gekocht als spelers die de 7 dagen durende free trial spelen kunnen meespelen in de Shadow Arena mode.

Shadow Arena is een mode waarin 50 spelers het tegen elkaar op zullen nemen in een strijd voor overleving. Spelers zullen dan ook materialen moeten verzamelen om ze te helpen in de strijd tegen het grote aantal tegenstanders. Spelers zullen beginnen als een Black Spirit, een kleine vliegende geest die een van de lichamen van de classes in de game kan bezitten.
Black Desert Online spelers kunnen in de Early Access versie toch al kiezen uit de Warrior, Sorceress, Berserker, Tamer, Valkyrie, Wizard, Witch, Dark Knight en Mystic classes kiezen. Variatie genoeg dus met negen verschillende speelstijlen. Na het kiezen van hun class zullen spelers aan de slag gaan met het verzamelen van skills, wapens, armor, accessories en speciale items waaronder flares, potions en vallen.
De gear die spelers tijdens deze matches verzamelen kunnen geruild worden voor Silver, of speciale Black Rocks afhankelijk van je stand in de match. Black Rocks kunnen dan weer gebruikt worden om Black Stones, Concentrated Magical Black Stones of Memory Fragments te verkrijgen.
Hoewel bekend werd dat Black Desert Online uiteindelijk ook op de Xbox One speelbaar zal zijn, werd niet bekend gemaakt of de Shadow Arena mode ook op dit platform beschikbaar zal zijn.