2 maart 2024

Xenon Racer stevent af op wereldwijde release

Nieuwe gameplay trailer onthult vier steden waar spelers over de tracks kunnen driften
SOEDESCO heeft aangekondigd dat de futuristische arcade racer Xenon Racer op 26 maart de winkels in racet. Xenon Racer komt zowel digitaal als fysiek uit voor PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Bovendien komt de game ook digitaal naar Steam.
Een gloednieuwe trailer laat alle zeven locaties zien waar geracet kan worden in Xenon Racer, inclusief vier nieuwe tracks in Noord-Amerika, Frankrijk en China. Elke locatie biedt meerdere race mogelijkheden, met verschillende tracks die je in beide richtingen kunt rijden.

Het racen van de toekomst in Xenon Racer
In het jaar 2030 zijn de eerste vliegende auto’s al uitgevonden. De World Federation Racing Championship bereidt zich voor op een nieuw tijdperk waarin geracet wordt met hybride auto’s. Om de professionele teams de kans te geven om zich aan te passen aan deze transitie, kondigt de Federation een seizoen pauze aan. Vier van de grootste hybride autoproducenten ter wereld komen samen. Ze besluiten om deze periode te overbruggen door “Xenon”te organiseren, een eenmalig kampioenschap voor beginnende coureurs, om de nieuwe technologie te testen van auto’s die rijden op een combinatie van elektriciteit en Xenon gas.
De Federation keurt dit onofficiële kampioenschap niet goed. Dat betekent dat ze de gangbare internationale race tracks niet mogen gebruiken. Daarom vinden de halsbrekende races plaats in de drukke straten van steden overal ter wereld, zoals Shanghai in China en Miami in de Verenigde Staten. Er zijn echter ook races op rustigere plaatsen. Denk aan de Cote d’Azur in Frankrijk en bij Lake Louise in Canada. De nieuwe trailer brengt al deze locaties in beeld.
Wat denk jij over Xenon Racer? Laat het ons hieronder weten.