30 mei 2024

Esports: Tijd voor de eerste speelweek van LEC

Morgen begint dan eindelijk de eerste speelweek van LEC. Afgelopen dagen hebben we al vooruit geblikt op de teams en rosters en competitie format. Vandaag gaan we het dan eindelijk over de eerste speelweek hebben. Met welke games starten we? En wat zijn de must see games?

Morgenavond om 18:00 start de eerste speelweek en speeldag van LEC. De avond begint dan ook gelijk goed met een oude weerzien tussen twee rivalen. Fnatic spring split Champion van vorig jaar opent dan tegen SK Gaming. Halverwege de avond zien we het treffen tussen de twee teams die vorig seizoen zeer gewaagd aan elkaar waren. Vitality speelt tegen Schalke 04. De laatste topper van de avond zijn we Origen tegen G2 Esports. Deze drie games zijn wel gelijk van die must see games. De andere games zijn de debuut games van de nieuwe teams. Splyce neemt het op tegen excel Esports en Rogue speelt tegen Misfits Gaming.
Zaterdag begint de tweede speeldag een uurtje vroeger. Om 17:00 spelen G2 Esports tegen Schalke 04. Beide teams verloren volgend jaar de finales van Fnatic. In de gauntlet voor Worlds 2018 wist G2 Esports uiteindelijk te winnen van Schalke 04. Schalke 04 heeft dus nog een appeltje te schillen met G2 Esports. Fnatic treft wederom een oude rivaal van vroeger. Aan het einde van de avond nemen zij het op tegen Origen. Beide games zijn de must see games van zaterdag. De andere games  zijn Rogue tegen exceL Esports, Splyce tegen Vitality en Misfits Gaming tegen SK Gaming.
Welke van de tien teams zullen ongeslagen uit de eerste speelweek komen? Laat ons jullie voorspelling weten in de reacties hieronder

Speelschema:

Vrijdag vanaf 18:00:

  • Fnatic – SK Gaming
  • excel Esports – Splyce
  • Vitality – Schalke 04
  • Rogue – Misfits Gaming
  • Origen – G2 Esports

Zaterdag vanaf 17:00:

  • G2 Esports – Schalke 04
  • Rogue – exceL Esports
  • Splyce – Vitality
  • Misfits Gaming – SK Gaming
  • Origen – Fnatic