14 april 2024

Bungie praat over de toekomst na split met Activision

Bungie en Activision hadden een niet zo stabiele relatie. Ze hadden beiden ruimte nodig. Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij, of hoe het ook ging! Bungie behoudt de rechten tot Destiny en om deze reden willen zij een blik werpen op de toekomst.

De franchise director Luke Smith wilde een praatje houden voor de fans en kijken naar de toekomst, in plaats van te dwalen in het verleden. De relatie tussen de twee studio’s duurde bijna 10 jaar, met hun eerste game samen die uit kwam in 2014. Of Bungie nu naar een andere studio gaat kijken voor de toekomst van Destiny is nog maar de vraag, maar Smith wilde wel wat statements naar het licht brengen!

“We’ve learned a lot from Black Armory that we will apply to future releases, most notably that we’d like the beginning experiences of content drops to be a better point of convergence for the playerbase,” he said. “In Black Armory, we set the Power requirement for the first forge too high, and that meant it wasn’t a great chance to jump into some new content. We want to find the line between new content that many players can play, and aspirational content for players to progress toward. We’re exploring improvements to catch-up mechanics for players in upcoming seasons.”

bungie activision destiny
Ze gaan dus goed kijken naar waar het fout ging voor de fans en zij willen meer input van de community brengen naar hun nieuwe titel. Wat wel een groot voordeel is, is dat ze nog steeds een echte toewijding hebben voor Destiny. Dit betekent dat de franchise nog ver van klaar is.

“We’re thinking about what it means to be truly independent, what it means to self-publish, and crucially, what Destiny’s future can now look like for our players,” Smith said. “It was a busy Fall, and it is going to be a busy year. When I look ahead and think about Destiny and where it could go, I see a bright future, with roots in a memorable past. Not everything has been lost in the dark corners of time. See you soon.”

bungie activision destiny
Destiny 3 staat geplant voor 2020, alhoewel dit een voorlopige analyse is. De analist die dit uitgezocht heeft is ook degene die de split tussen de twee studio’s voorspelde, wat denken jullie? Laat het ons weten! 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →