7 december 2023

Esports: LEC speelweek 1 uitslagen

De kop is er af in de LEC. De eerste twee games van het nieuwe seizoen zijn gespeeld. In het eerste weekend werden we al gelijk getrakteerd op een aantal verrassingen. Maar ook lieten er twee teams zien dat zij hun ogen hebben gericht op het winnen van de spring split.

Vrijdag begon het gelijk goed met de verrassingen in de LEC. Finalist en spring split titel verdediger Fnatic ging gelijk onderuit tegen SK Gaming. Fnatic is duidelijk nog zoekende naar de team synergie met hun nieuwe midlaner. In hun tweede game op zaterdag wisten ze weer niet te winnen. Dit keer was Origen te sterk voor ze. Fnatic verloor van zijn twee oude rivalen en maakt daarmee een valse start aan het nieuwe seizoen.

Uitslagen:

Fnatic SK Gaming
Splyce exceL Esports
Vitality Schalke 04
Rogue Misfits Gaming
Origin G2 Esports
G2 Esports Schalke 04
exceL Esports Rogue
Splyce Vitality
Misfits Gaming SK Gaming
Origen Fnatic

 
Uitblinkers waren er ook in de eerste week van de LEC. Zowel Misfits Gaming en G2 Esports won beide hun games. En dat deden ze op een overweldigende manier. Misfits rekenden af met Rogue en SK Gaming. De game tegen SK Gaming was zelfs de kortste game van de week. Net onder de 23 minuten werd de Nexus vernietigd. G2 Esports liet ook op een verbluffende wijze hun kracht zien. Hoewel het tegen Origen in het begin wat moeilijker had, verpletterende zij Origen in de midgame. Tegen Schalke 04 was het een eenzijdige game. Net over de 24 minuten werd er einde gemaakt aan deze game.

Stand:

G2 Esports 2-0
Misfits Gaming 2-0
3 SK Gaming 1-1
Origen 1-1
exceL Esports 1-1
Schalke 04 1-1
Splyce 1-1
Vitality 1-1
9 Rogue 0-2
Fnatic 0-2

 
We zien dus een sterke start van G2 Esports en Misfits Gaming. Onder hun zien we een groepering van teams die zeer aan elkaar gewaagd zijn. Onderaan zien we pijnlijk Fnatic staan en Rogue. Was het een valse start voor deze twee teams? En kunnen zij terugkomen van deze twee nederlagen?