Westworld mobile game moet stoppen na rechtszaak

De mobile game die gemaakt is naar de populaire HBO serie Westworld moet stoppen. Na een rechtszaak met Bethesda vorig jaar ging het allemaal fout. De game is inmiddels verdwenen van de appstore en de in game purchases zijn stop gezet.
De rechtszaak begon al enige tijd terug maar kwam dan nu eindelijk tot een conclusie. Bethesda begon vorig jaar de originele rechtszaak waarin de developers van de Westworld game beschuldigd werden van het misbruiken van Fallout Shelter code. Daar bleef het echter niet bij. Volgens Bethesda was de hele game een copie van hun eigen mobile game die gebaseerd is op de Fallout franchise. Naast een opvallend gelijksoortige art style en het feit dat allebei de games draaien om het opbouwen van een town/vault, was het gehele systeem van resources verzamelen en inwoners bij elkaar zetten vrijwel hetzelfde.
Westworld mobile game
In principe speelt er tot zover niks illegaals. Een succesvolle game namaken kan tot bepaalde hoogte. Het stelen van code echter, is een ander verhaal. Behaviour Interactive werd dus ook op het matje geroepen. De developer zit namelijk ook achter een deel van Fallout Shelter. Dat betekent niet dat zij vrij hun gang kunnen gaan. De code achter Fallout Shelter is door contract eigendom geworden van Bethesda.
En de code bleek wel te zijn gebruikt voor de Westworld game. Dit viel op toen deze game een zelfde bug leek te hebben als Fallout Shelter zelf. De developers hebben op twitter kort gesproken over de toekomst van de Westworld game. Spelers zullen tot 16 april nog hun in game geld uit kunnen geven. Daarna gaat de game geheel offline. Verdere plannen lijken niet te zijn gemaakt. Dit lijkt de eerste keer te zijn dat Bethesda profiteert van de bugs in een van de games.
Behaviour Interactive zegt op twitter veel plezier te hebben gehad met de tijd die ze aan de Westworld game hebben gewerkt. Of er plannen zijn voor een nieuwe game is niet duidelijk.
 
 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation