15 april 2024

PSVR exclusive Starblood Arena gaat offline

Fans die bezig zijn met de PSVR exclusive game Starblood Arena, hebben nog 6 maanden om het af te ronden. De game gaat namelijk offline. Sony is bezig met het sluiten van de servers voor de SBA rendering. 
De online-only multiplayer titel gaat dus geheel offline en is vanaf dan niet meer speelbaar. Sony heeft het stil gehouden maar heeft ondertussen al de Playstation page veranderd om meer informatie omtrent de situatie weer te geven.
De site laat dan ook weten dat alle online features van StarBlood Arena zullen stoppen en niet meer beschikbaar zullen zijn na 25 juli 2019. Omdat de game geheel online draait, zal het spel dan ook niet meer speelbaar zijn.
De game heeft nooit echt een grote fanbase gehad. In januari 2017 werd de game gratis beschikbaar gemaakt voor Playstation Plus leden.
starblood arena offline
Starblood Arena lijkt een beetje op zijn plek in het Ratchet & Clank universum. Toch is dat niet het geval. Het spel speelt zich af in arena tournamenten. Anders dan de game EVE, is dit een 6DOF game. Je schip zal dus niet vanzichzelf bewegen. Spelers kunnen gebruik maken van alle bewegingsvrijheid om allerlei maneuvres te maken om vijanden te ontwijken.
Fans leken echter niet onder de indruk van de game. Wie een solid single-player VR shooter verwacht zal hier dan ook inderdaad niet van onder de indruk zijn. De Burn Cicruit Mode voldoet ook niet aan wat men typisch zou verwachten van een single player campaign. De missies die je krijgt te spelen zijn hetzelfde voor alle negen characters. De vier verschillende game modes stellen je voor aan telkens precies dezelfde maps. Hoewel je tegen bots kunt spelen, blijft dit een multiplayer only game.
De negen characters bestaan uit een aantal cyborgs, aliens en mensen. Zo divers als hun speelstijlen zijn, zijn ook hun looks. De standaard types zijn ook weer aanwezig. Zo is er een all-round gunner en een mad schientist met een sniper.
Mocht je interesse hebben in de game dan heb je nog een aantal maanden de tijd.