18 mei 2024

Assassins Creed komt mogelijk naar Nintendo Switch

Het staat nog niet vast maar mogelijk brengt Ubisoft hun Assassins Creed games naar de Nintendo Switch. Er is nog niets bevestigd maar een lek duidt erop dat de grote serie naar handheld gaat.

Nintendo Switch eigenaren kunnen binnenkort mogelijk Assassins Creed spelen op hun handhelds. Het lijkt er namelijk op dat de grote franchise van Ubisoft onderweg is naar de Switch. Deze informatie komt van een Tsjechische webshop Herni-Svet. Zij hadden namelijk een reclame op hun pagina staan over Assassins Creed 3 + Liberation Remaster met een Nintendo Switch cover afbeelding.
Assassins Creed Nintendo Switch Ubisoft Leak
Dit is de tweede keer dat voor dezelfde game een fout is gemaakt door verkooppunten. Er is eerder al een gelekte pagina vrijgekomen door Mediamarkt Duitsland, zij hadden ook voor deze game een vroegtijdige advertentie staan.

Geen nieuwe story in 2019

Volgens Ubisoft zal in 2019 geen nieuw verhaal komen in de Assassins Creed universum. Hoewel deze leaks niet bevestigd zijn door Ubisoft, lijkt het er wel op dat zij mogelijk het gat willen vullen van dit jaar met de handheld versies. Verder hebben wij Assassins Creed al een tijdje niet meer gezien op de Nintendo. Vorig jaar kreeg Odyssey exclusief in Japan een versie voor de Nintendo Switch die alleen speelbaar was door middel van cloud-streaming. Als we deze game niet meetellen dan is Assassins Creed IV: Black Flag de laatste titel die wij op de Nintendo hebben gezien. Mogelijk zijn deze handheld versies waar en maken zij een terugkeer in 2019.