Metro Exodus verdwijnt van Steam en gaat naar Epic Games Store

Epic Games en Deep Silver hebben aangekondigd dat PC versie van Metro Exodus enkel via de Epic Games Store te krijgen zal zijn. Dit betekent dus dat er geen release op Steam zal zijn.

De game was al te koop via Steam, maar deze is sinds gisteren uit de store verdwenen. In de Epic Games Store is er inmiddels een pagina aangemaakt om de game van Deep Silver aan te schaffen. Er liep al enige tijd een pre-order op het platform van Valve, deze verkopen zullen wel gehonoreerd worden. Ook de DLC zullen voor deze gamers beschikbaar worden op Steam. Deep Silver heeft aangegeven dat een deel van de bespaarde kosten doorgegeven zullen worden aan de consument.


Valve heeft zelf duidelijk laten weten niet blij te zijn met deze overstap. “We vinden de beslissing om de de game te verwijderen [van Steam] oneerlijk naar onze klanten”

Notice: Sales of Metro Exodus have been discontinued on Steam due to a publisher decision to make the game exclusive to another PC store.
The developer and publisher have assured us that all prior sales of the game on Steam will be fulfilled on Steam, and Steam owners will be able to access the game and any future updates or DLC through Steam.
We think the decision to remove the game is unfair to Steam customers, especially after a long pre-sale period. We apologize to Steam customers that were expecting it to be available for sale through the February 15th release date, but we were only recently informed of the decision and given limited time to let everyone know.

De exclusiviteit geldt voor één jaar. Vanaf 14 februari 2020 zal Metro Exodus ook op Steam te vinden zijn.

Onder vuur

Op social media wordt veel weerstand geuit tegen deze keuze van Deep Silver, vooral Epic Games ligt onder vuur. De meest gebruikte argumenten zijn dat gamers niet gebruik willen maken van meerdere platformen en dat de Steam launcher beter is en het meer mogelijkheden biedt. Veel gamers hebben al aangegeven dat ze Metro Exodus via niet-legitieme methodes zullen gaan spelen. Ook zijn Steam-keys die verkocht worden op diverse key-sites al stevig in prijs gestegen.
Eerder dit jaar werd al bekend dat The Division 2 ook naar de Epic Games Store zou komen i.p.v. Steam. De weerstand hierop leek minder, maar deze game van Ubisoft zal wel nog via Uplay beschikbaar zijn.
epic

Epic Game Store

Eind vorig jaar startte Epic hun eigen store en zet vol de aanval in op Steam. De kosten voor ontwikkelaars zijn hier een stuk lager. Ook worden er geen royalties geteld voor het gebruik van de Unreal engine voor games die op de nieuwe store verkocht worden. Ubisoft heeft al aangegeven dat ze dit initiatief willen ondersteunen.
Om nog verder tractie te krijgen, wordt er ook elke twee weken een gratis game weggegeven. Op dit moment is dit de geprezen game What Remains of Edith Finch. Op Steam is deze game te vinden voor €19,99.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation