1 oktober 2023

Esports: LCS is van start gegaan

Ook in Noord Amerika kunnen ze weer genieten van League of Legends op het hoogste niveau. Want de LCS is daar afgelopen weekend begonnen. Eerder blikten we al vooruit op de teams die mee doen en de roster wijzigingen. Deze kan je hier teruglezen. Welke teams hebben er een goede start gemaakt en wie een valse start? Die antwoorden vinden jullie hieronder.

Drie teams wisten de volle winst buit binnen te halen. Team Liquid verdedigend kampioen van de LCS won hun beide games. Verrassend wonnen ook FlyQuest en Clutch Gaming hun beide games. Vooral Clutch Gaming wist vriend en vijande te verrassen door van zowel Echo Fox als van Team Solo Mid te winnen. Naast de drie teams die wonnen, waren er ook drie teams die alles verloren. Counter Logic Gaming, Golden Guardians en 100 Thieves wisten geen winst te boeken in de eerste week.

Uitslagen week 1:

Team Liquid Cloud9
100 Thieves TSM
CLG OpTic Gaming
FlyQuest Golden Guardians
Clutch Gaming Echo Fox
FlyQuest OpTic Gaming
Cloud9 100 Thieves
Team Liquid CLG
Clutch Gaming TSM
Echo Fox Golden Guardians

Stand na week 1:

1 Team Liquid 2-0
FlyQuest 2-0
Clutch Gaming 2-0
4 Team Solo Mid 1-1
Cloud9 1-1
Echo Fox 1-1
OpTic Gaming 1-1
8 Counter Logic Gaming 0-2
Golden Guardians 0-2
100 Thieves 0-2

Week 2:

In de tweede speelweek zien we een paar toppers op het programma staan. Team Liquid speelt tegen 100 Thieves en tegen Clutch Gaming. Clutch Gaming heeft net als Team Liquid alles nog gewonnen. Tegen 100 Thieves neemt AD Doublelift het op tegen voormalig wereldkampioen AD Bang. FlyQuest het derde team dat alles won in de eerste week neemt het op tegen CLG en 100 Thieves. De tweede week van de LCS wordt afgetrapt met een match tussen Echo Fox en Team Solo Mid. Hieronder vinden jullie het volledige schema.

Echo Fox TSM
Cloud9 Golden Guardians
100 Thieves Team Liquid
FlyQuest CLG
Clutch Gaming OpTic Gaming
Golden Guardians 100 Thieves
OpTic Gaming Echo Fox
Team Liquid Clutch Gaming
TSM FlyQuest
CLG Cloud9