19 april 2024

Windscape komt naar de Nintendo Switch

Windscape, de game die in september van 2016 uitkwam op Steam, komt eindelijk naar de Nintendo Switch. De game zou eigenlijk op de Wii U verschijnen. Dat gebeurde nooit.
De RPG Windscape werd in maart 2018 al aangekondigd. Een release date was er al die tijd niet. Tot nu. Windscape zal op 27 maart uitkomen op de Nintendo Switch. Pre-loading zal beginnen op 8 maart. Spelers met een pre-order zullen een korting van 20% krijgen. De pre-order kun je plaatsen op de Nintendo e-shop.

Windscape is een first person exploration adventure die in een wereld afspeelt die doet denken aan The Legend of Zelda games. De wereld bestaat dan ook uit een aantal zwevende eilanden. De developers zeggen grote fans te zijn van de Secret of Mana en Golden Axe Warrior games. Windscape combineert de klassieke elementen van dit soort games met een moderne kijk op exploration, crafting en survival.
Op elke eiland zul je weer vriendelijke NPCs vinden. Daarnaast natuurlijk gevaarlijke monsters in de dungeons die je zult verkennen. De eilanden werken op een non-linear manier. Je kunt je eigen route dus bepalen. De dungeons zijn meer combat driven en maken gebruik van puzzles. Zo heeft dan ook elke dungeon haar eigen sfeer. Je zult hier veel verschillende tactics moeten gebruiken. Vooral wanneer je het opneemt tegen grotere monsters waaronder Ogres, Dragons en Ghosts. Je beloning voor het neerhalen van deze wezens zal natuurlijk een hoop loot zijn.
Je zult de rol aannemen van een jong meisje die op de boerderij van haar ouders woont. Key features van de game zijn natuurlijk de handcrafted omgevingen, een diepgaand verhaal met daarbij ook een diepgaand maar toch simpel crafting systeem. Ten slotte natuurlijk de dungeons en uitdagende boss fights.
De volledige prijs (zonder de 20% korting dus) is vooralsnog niet bekend. De game was op Steam deel van de Early Access program.