18 mei 2024

Speel dit weekend de Anthem Open Beta

Bioware’s aanstaande looter shooter Anthem staat nog maar drie weken van ons verwijderd, maar dit weekend mag iedereen al aan de slag met de shooter in de Open Beta. Voorheen konden spelers met een pre-order al aan de slag. Dit weekend mag iedereen even proeven.

In de gesloten Beta van Anthem kampte de game met een aantal probleempjes waardoor veel spelers de game niet goed konden uitproberen. Lange laadtijden en zelfs laadschermen die vastliepen zorgde voor veel frustratie. Zal Bioware deze problemen hebben aangepakt voor de aanstaande sessie?

Wanneer start de Beta?

De Open Beta zal voor on om 18:00 van start gaan op vrijdag 1 februari. Deze kan je vervolgens spelen tot en met zondag. De Beta is zowel beschikbaar op PC als Playstation 4 en Xbox One. Let er wel op dat je een actief Playstation Plus abonnement, of Xbox Live Gold abonnement nodig hebt om te kunnen spelen op console.
Eerder hebben Bioware en EA al bekend gemaakt wat de systeemeisen zijn voor Anthem. Ben jij dus van plan om de game te spelen op PC? Dan heb je in ieder geval het volgende nodig voor een aangename speelervaring. Dit zijn de minimale vereisten:

 • OS: 64-bit Windows 10
 • CPU: Intel Core i5 3570 or AMD FX-6350
 • RAM: 8 GB System Memory
 • GPU: NVIDIA GTX 760, AMD Radeon 7970 / R9280X
 • GPU RAM: 2 GB Video Memory
 • HARD DRIVE: At least 50 GB of free space
 • DIRECTX: DirectX 11

EA en Bioware raden echter de volgende eisen aan voor de beste ervaring:

 • OS: 64-bit Windows 10
 • CPU: Intel Core i7-4790 3.6GHz or AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz
 • RAM: 16 GB System Memory
 • GPU: NVIDIA GTX 1060/ RTX 2060, AMD RX 480
 • GPU RAM: 4 GB Video Memory
 • HARD DRIVE: At least 50 GB of free space
 • DIRECTX: DirectX 11

De demo zal op Playstation 4 en Xbox One een grootte hebben van 26 GB en op PC 44 GB. Let er op dat de Playstation 4 minimaal 30GB aan vrije ruimte vereist.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →