30 mei 2024

Esports: Terugblik LCS week 2 en vooruitblik week 3

Team Liquid blijft zijn dominantie tonen in de LCS. Tijdens de tweede speelweek speelde het tegen 100 Thieves en Clutch Gaming.  Beide teams konden geen vuist maken tegen de kracht van Team Liquid. Net zoals G2 Esports in de LEC regeert, regeert ook Team Liquid over de LCS. Maar ze worden op de voet gevolgd door FlyQuest. Zij lieten echter wel een punt vallen tegen CLG.

Onder Team Liquid en FlyQuest vinden we een complete verzameling aan teams die allemaal gelijk staan met elkaar. TSM, Cloud9, CLG Clutch Gaming, Echo Fox en OpTic Gaming hebben na twee weken spelen twee games gewonnen en twee games verloren. Voor CLG was het een goede week. Na een teleurstellende start in week één, wist het afgelopen week hun beide games te winnen. En verrassend versloegen zij FlyQuest.

Uitslagen week 2:

Echo Fox TSM
Cloud9 Golden Guardians
100 Thieves Team Liquid
FlyQuest CLG
Clutch Gaming OpTic Gaming
Golden Guardians 100 Thieves
OpTic Gaming Echo Fox
Team Liquid Clutch Gaming
TSM FlyQuest
CLG Cloud9

Stand na week 2:

1 Team Liquid 4-0
2 FlyQuest 3-1
3 TSM 2-2
Cloud9 2-2
CLG 2-2
Echo Fox 2-2
Clutch Gaming 2-2
OpTic Gaming 2-2
9 100 Thieves 1-3
10 Golden Guardians 0-4

Onderaan zijn we nog altijd het puntloze Golden Guardians. Kunnen zij net als Fnatic in de LEC, een punt pakken in de derde week? 100 Thieves beloofde wel goeds met hun nieuwe aanwinsten. Echter konden zij het tot op heden slechts één keer een punt scoren. Ook zij zullen goed moeten kijken waar het probleem ligt en die aanpakken.

Speelweek 3:

100 Thieves Clutch Gaming
FlyQuest Team Liquid
TSM Cloud9
CLG Echo Fox
Golden Guardians OpTic Gaming
Echo Fox FlyQuest
Clutch Gaming Cloud9
Team Liquid OpTic Gaming
Golden Guardians TSM
100 Thieves CLG

Komende week zien we de clash tussen de huidige nummer één Team Liquid en de nummer twee FlyQuest. Een mooie kans voor Team Liquid om te laten zien dat zij de enige top team zijn in de LCS. FlyQuest daarentegen zal zich maar graag willen bewijzen dat het naast Team Liquid bovenaan de ranglijst hoort.