25 mei 2024

Er komt meer Titanfall volgens Respawn CEO

Hoewel Apex Legends afspeelt in het Titanfall universum dat Respawn maakte, is het geen Titanfall game. De studio heeft laten weten niet bezig te zijn met het werken aan een derde deel. Dat wil echter niet zeggen dat we niet meer Titanfall krijgen.

Respawn CEO Vince Zampella heeft namelijk laten weten dat de studio werkt aan nieuwe content en dan ook echt wel naar de player feedback rondom Apex luistert. Meer gigantische mechs staan dan ook op de planning van de studio. Zampella maakte duidelijk dat er later dit jaar meer rondom Titanfall zal gebeuren. Volgens Zampella is het team dan ook enthousiast om verder te experimenteren met de indrukwekkende wereld die voorkomt in de games.
Respawn Titanfall
Het leek een tijd geleden nogal onduidelijk. Respawn werkte namelijk aan drie verschillende games. Het zou gaan om Star Wars: Jedi Fallen Order, een Titanfall game en een VR titel. De Titanfall game bleek dan uiteindelijk Apex te zijn en dus niet echt deel van de serie. Het zou dus kunnen dat de aankomende titel misschien wel de VR titel zal zijn. Wat Respawn gaat doen met Jedi Fallen Order is niet duidelijk.
Apex Legends maakte een sterke start. De miljoen speler mijlpaal werd in een tijd van acht uur gehaald. De game is niet wat we gewend zijn in de multiplayer ervaringen van Respawn. Er zijn dan ook geen gigantische mechs en er is geen wall running. De Battle Royale game deelt spelers in squads in. Deze bestaan elke keer uit drie spelers met een soort Overwatch achtige feel. Elk character heeft zo zijn eigen krachten.
Respawn is enige tijd bezig geweest met de ontwikkeling van een derde game maar stopte na het succes van PlayerUnkown’s Battlegrounds en de overname door EA. Volgens executive producer Drew McCoy was Respawn echter al langer bezig met het experimenteren met multiplayer player versus player modes in Titanfall 2.