30 november 2023

Esports: Spicy vierde speelweek in de LEC

Vanaf morgenavond gaat de LEC verder met hun vierde week. De LEC is al bijna op de helft van de spring split. In deze week zien we een aantal spicy games op het programma staan. We zien een flink aantal games op het programma staan die allemaal gaan tussen de teams bovenaan de ranglijst staan.

G2 Esports is nog altijd ongeslagen in de LEC. Dit weekend krijgen ze het wat zwaarder. Ze nemen het op tegen Fnatic en directe concurrent Vitality. Hoewel Fnatic op dit moment niet echt een bedreiging vormt in de LEC, kan dit wellicht de game worden voor Fnatic om de tij te doen keren voor hun. Maar voor G2 Esports staat op vrijdag een echte krachtmeting op het programma. Vitality die steeds beter gaat spelen kan het vrijdag G2 Esports bijzonder moeilijk maken.
G2 Esports tegen Vitality is niet de enige spannende game op vrijdag. Misfits Gaming speelt tegen Schalke 04. Beide teams strijden om de tweede plaats achter G2 Esports in de LEC. Tijdens deze game kunnen we goed zien wie van de twee verder is dan de ander. Misfits Gaming krijgt op zaterdag nog een concurrent om tegen te spelen. Dan staan ze tegenover Splyce die bij de top probeert te blijven.
Rogue staat nog steeds zonder winst op de laatste plek in de LEC. Hoewel het team wel steeds beter gaat spelen, kan het dit weekend wellicht zijn eerste winst binnenhalen. Rogue speelt tegen Origen en SK Gaming. Beide teams worstelen met het niveau in de LEC. Winnen lukt maar net en tegen de meeste teams verliezen ze. Rogue daarentegen speelt steeds beter en beter. Hopelijk voor de fans van Rogue pakken ze dit weekend dan eindelijk is een keer de winst.

Speelschema week 4:

Schalke 04 Misfits Gaming
SK Gaming Splyce
Origen Rogue
Fnatic exceL Esports
Vitality G2 Esports
Schalke 04 Origen
SK Gaming Rogue
Splyce Misfits Gaming
exceL Esports Vitality
G2 Esports Fnatic

De stand en de uitslagen van week 3 kunnen jullie hier lezen.