1 maart 2024

Apex Legends Solo en Duo mode zijn onderweg

Er is geen ontkomen meer aan, maar afgelopen week speelde bijna iedereen Apex Legends. Respawn’s gloednieuwe Battle Royale game heeft iedere gamer verrast met een spontane release. Binnen drie dagen wist de game al meer dan 10 miljoen spelers te vergaren.

Al deze 10 miljoen spelers hebben met drie man in één squad gespeeld. Zelfs als zij zonder vrienden wilde spelen. Apex Legends biedt op release namelijk geen mogelijkheid om alleen of met zijn tweeën te spelen. Je kunt enkel in groepjes van drie tegen elkaar spelen. Zo worden er in één ronde 20 squads gedropt.
Onlangs heeft Respawn een roadmap bekend gemaakt waarin we zien dat de game binnenkort een “Battle Pass” ontvangt. Daarnaast zien we de toevoeging van ranked aan de game, maar nog niets omtrent solo of duo’s.
Alhoewel Respawn nog niets bevestigd heeft lijkt de code al zijn voorbereid voor een toekomstige solo en duo mode. Dit laat ApexUpdate weten via Twitter.


In de gedeelde afbeelding zien we een stukje uit de game files van Apex Legends waarin we kunnen afleiden dat solo en duo er wel in staat. De modes zijn nog niet beschikbaar in het spel, voornamelijk omdat de game erg gebaseerd is op teamplay, maar het lijkt er dus wel aan te komen. Het is daarbij niet duidelijk hoe de game gebalanceerd zou worden in solo games. De Knockdown shield verliest in de meeste gevallen zijn waarde, tenzij je een legendarische hebt. Ook de respawn beacons zijn dan niet meer relevant.
We zullen zien wat de ontwikkelaars in petto hebben voor de game betreffend verschillende playlists. Ondanks je de game niet in je eentje kunt spelen wordt het spelen in teams wel een stuk eenvoudiger dankzij het uitgebreide ping systeem.
Lees hier onze Apex Legends review, terwijl we wachten op meer nieuws omtrent nieuwe game modi.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →