28 mei 2024

Infinite Warfare 2 gaat nooit gebeuren volgens ex-dev

Robert Bowling, voormalig creative strategist bij Infinity Ward heeft in een Tweet gezegd dat er geen Infinite Warfare 2 gaat komen. Waarom dat zo zou zijn is niet geheel duidelijk.

Ook dit heeft Bowling besproken. De trailer van Infinite Warfare werd destijds de gaming video met de meeste dislikes op Youtube. Dit was niet per se zichtbaar in de sales van de game. Infinite Warfare deed het dan ook beter dan elke andere game in 2016. De game kreeg echter veel negatieve aandacht omdat Modern Warfare Remastered bij de duurdere editie zat en dus ook alleen voor spelers die deze versie kochten beschikbaar werd gesteld.

Bowling’s tweet komt op een toepasselijk moment. De keuze in studios rouleert namelijk elke drie jaar. Treyarch en Sledgehammer hebben aan de vorige twee titels gewerkt. Het is dan nu ook Infinity Ward haar beurt om in 2019 een game te ontwikkelen.
Infinite Warfare 2
Met Call of Duty Black Ops 4 heeft de franchise een stap richting de Battle Royale games gezet door een hoodzakelijk online only ervaring aan te bieden. Dat zou dan ook een nieuwe richting voor Infinity Ward kunnen betekenen.
Het zou dus ook zomaar kunnen dat de volgende titel een moderne, maar geen futuristische shooter gaat worden. Dan zou het zomaar over Modern Warfare 4 kunnen gaan. Er is echter nog niets duidelijk over wat het gaat worden.
Bowling werkt op dit moment als creative consultant voor EA. Of hij nog mee heeft gewerkt aan Apex Legends is niet duidelijk. Bowling zijn tweets kwamen als reactie op de comments van fans die spraken over de huidige staat van de gaming industrie en de populariteit van Battle Royale games.
Ondertussen werkt Treyarch nog steeds aan Black Ops 4 en worden er nieuwe locaties aan de game toegevoegd. Ook zal de level cap worden verhoogd. Hoeveel nieuwe ranks er komen is niet duidelijk