26 mei 2024

Esports: LCS speelweek 3 en speelweek 4

Ten opzichte van de LEC is het in de LCS een stuk spannender. Hoewel Team Liquid nog steeds ongeslagen aan kop gaat, is onder hun een hevige strijd aan de gang. De verschillen zijn minimaal en dat is goed terug te zien in de games die gespeeld worden.

Vier teams hebben inmiddels een score van 3-3 en daaronder zijn er vier teams met 2-4 score. Slechts één punt verschil tussen de laatste acht teams in de LCS. Een keer verliezen zou dus direct kunnen betekenen dat je onderaan staat. Het voorspellen van deze games worden dan ook steeds lastiger. Je kan inzetten op Team Liquid dat ze winnen maar daarna kan je beter een muntje opgooien om te voorspellen.
Maar toch kunnen we ook verwachten dat Team Liquid een punt laat vallen. Ze verslaan tot nu toe iedereen, maar laten vaak nog wel is een steekje vallen. Met name in het begin van de game komen ze nog wel is achter te staan. Maar in de midgame en endgame komen ze altijd sterk terug. Wanneer een team hun early lead verder kunnen uitbouwen, zou het zomaar kunnen zijn dat ze daarmee van Team Liquid kunnen winnen.

Uitslagen speelweek 3:

100 Thieves Clutch Gaming
FlyQuest Team Liquid
TSM Cloud9
CLG Echo Fox
Golden Guardians OpTic Gaming
Echo Fox FlyQuest
Clutch Gaming Cloud9
Team Liquid OpTic Gaming
Golden Guardians TSM
100 Thieves CLG

Stand na week 3:

1 Team Liquid 6-0
2 Cloud9 4-2
3 CLG 3-3
Echo Fox 3-3
FlyQuest 3-3
100 Thieves 3-3
7 TSM 2-4
Golden Guardians 2-4
Clutch Gaming 2-4
OpTic Gaming 2-4

Speelweek 4:

TSM OpTic Gaming
Golden Guardians Team Liquid
Cloud9 Echo Fox
100 Thieves FlyQuest
Clutch Gaming CLG
Echo Fox 100 Thieves
CLG Golden Guardians
Team Liquid TSM
FlyQuest Clutch Gaming
OpTic Gaming Cloud9