26 februari 2024

Apex Legends bereikt 25 miljoen spelers in eerste week

Apex Legends, de Battle Royale-game van Respawn Entertainment, heeft in de eerste week 25 miljoen spelers binnen gehaald. De game heeft de nummer 1 plek van meest bekeken game op Twitch overgenomen van Fortnite en in het afgelopen weekend waren er 2 miljoen spelers tegelijkertijd online.

Fortnite lijkt voor een korte tijd van de troon gestoten als het gaat om de nummer 1 Battle Royale-game van het moment. Respawn Entertainment heeft namelijk een week geleden Apex Legends uitgebracht. Apex Legends is een Battle Royale-game in een Titanfall jasje en razend populair. Het spel heeft namelijk in de eerste week na de release al meer dan 25 miljoen spelers binnen gehaald. Deze 25 miljoen nieuwe spelers zorgden ervoor dat er in het afgelopen weekend 2 miljoen mensen tegelijk Apex aan het spelen waren. Deze informatie wordt ons gebracht door Vince Zampella, een van de founders van Respawn Entertainment, in een blogpost en via Twitter.

De Roadmap

In de blogpost vertelt Vince Zampella niet alleen over de mijlpaal die bereikt is, maar ook over aankomende content. Apex Legends zal namelijk een live competitie krijgen op Twitch die vanavond en volgende week dinsdag zal plaatsvinden. Tijdens dit Twitch event zullen 48 streamers het tegen elkaar opnemen in de game. Over twee dagen zal het Valentijnsevent van de game live gaan. Tijdens dit event kunnen spelers exclusieve Valentijns loot vrijspelen. En als laatste herinnert Vince ons aan het eerste seizoen dat in maart live gaat. Tijdens dit eerste seizoen zal een Battle pass worden toegevoegd en nieuwe legends en loot.