27 februari 2024

Spirituele opvolger Burnout verschijnt op 9 april

Three Fields Entertainment heeft bekend gemaakt dat Dangerous Driving op 9 april verkrijgbaar zal zijn.

Burnout Paradise was de laatste game in de Burnout serie. Ondanks het succes, is de game niet zoals de voorgaande games uit de serie. Daar komt nu verandering in met Dangerous Driving. Deze zet namelijk de traditie voort zoals we deze zagen in o.a. Burnout 3 en Burnout Revenge. De game wordt gemaakt door Three Fields Entertainment. Deze studio is opgezet door Fiona Sperry en Alex Ward, de oprichters van Criterion, makers van de originele Burnout games.
https://www.youtube.com/watch?v=k3XX1B7Heb8
We zullen dus vaste races zien, samen met de Eliminator en Road Rage game-modes. Nieuw in Dangerous Driving is Pursuit, een ‘cops and robbers’ mode. Ook zal online multiplayer aanwezig zijn, tot acht spelers. Dangerous Driving zal verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en voor PC in de Epic Game Store.
Eerder bracht Three Fields Entertainment al Danger Zone en Danger Zone 2 uit. Beide games zijn gebaseerd op de Crash mode uit de Burnout games.
Hoewel de reacties tot zover positief zijn, is er ophef omdat Dangerous Driving te krijgen zal zijn in de Epic Game Store in plaats van Steam. Deze winkel is door Epic Games opgezet om als concurrentie te dienen voor Steam. Ontwikkelaars/uitgevers die hun games hierop uitbrengen betalen een flinke klap minder dan op Valve’s platform.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →