30 november 2023

Esports: Origen te sterk voor G2 Esports in week 5

G2 Esports is niet langer meer ongeslagen. Tegen alle verwachtingen in, verloor het zijn eerste game in de tweede helft van de LEC. Op vrijdag won G2 Esports nog overtuigend van Misfits Gaming. Maar op zaterdag speelde Origen G2 Esports van Summoners Rift af. Mede door een slechte draft van G2 Esports en comfort picks voor Origen, viel de game de kant op van Origen. Een slippertje van G2 Esports of zullen ze meer games laten liggen?

De strijd om play offs gaat nu echt van start in de LEC. De tweede helft van de split is begonnen en begint de tijd te dringen voor teams onderaan de ranglijst. Fnatic wist weer een win binnen te halen. Echter verloor het de dag erna weer van SK Gaming. SK Gaming kende een prima weekend met twee wins. Hiermee slaan ze een gat van twee punten ten opzichte van Fnatic en één punt met Misfits Gaming. Misfits Gaming lijkt de weg kwijt te zijn. Wederom werden beide games verloren. Zij zullen flink aan de bak moeten om play offs nog te halen.
In de rivalenstrijd hadden we dit weekend Schalke 04 tegen Vitality. Hoewel we meer van deze game hadden verwacht, was het een vrij eenzijdige game. Vitality walste over Schalke 04. Maar doordat Schalke 04 won op vrijdag en Vitality verloor op vrijdag, blijven de teams op gelijke hoogte op de ranglijst. Echter zijn wel Origen en Splyce wel weer op een punt genaderd en zullen ze al te graag voor de nummer twee plek willen strijden.

Uitslagen Speelweek 5:

Fnatic Splyce
Origen exceL Esports
Vitality SK Gaming
Rogue Schalke 04
Misfits Gaming G2 Esports
SK Gaming Fnatic
Splyce exceL Esports
Schalke 04 Vitality
Misfits Gaming Rogue
G2 Esports Origen

 

Stand na Speelweek 5:

1 G2 Esports 9-1
2 Schalke 04 7-3
Vitality 7-3
4 Origen 6-4
Splyce 6-4
6 SK Gaming 5-5
7 Misfits Gaming 4-6
8 Fnatic 3-7
9 exceL Esports 2-8
10 Rogue 1-9