14 april 2024

Esports: Team Liquid niet langer ongeslagen in de LCS

Team Liquid is niet langer meer ongeslagen in de LCS. Na een zinderende game van TSM was er voor Team Liquid geen ontkomen aan. Met name Brokenblade, toplaner voor TSM, steeg boven zichzelf uit om de eerste nederlaag een feit te maken. TSM heeft met deze winst een top weekend gehad. De andere game tegen OpTic Gaming werd ook gewonnen.

Cloud9 en FlyQuest deden ook goede zaken in de LCS. Cloud9 rekende af met Echo Fox en met OpTic Gaming. FlyQuest was te sterk voor 100 Thieves en Clutch Gaming. Bijzonder genoeg weet 100 Thieves maar niet in het ritme te komen met hun sterspeler Bang. De voormalige wereldkampioen wist met zijn team slechts drie van de acht games te winnen.

Uitslagen speelweek 4:

TSM OpTic Gaming
Golden Guardians Team Liquid
Cloud9 Echo Fox
100 Thieves FlyQuest
Clutch Gaming CLG
Echo Fox 100 Thieves
CLG Golden Guardians
Team Liquid TSM
FlyQuest Clutch Gaming
OpTic Gaming Cloud9

Stand na speelweek 4:

1 Team Liquid 7-1
2 Cloud9 6-2
3 FlyQuest 5-3
4 TSM 4-4
CLG 4-4
Echo Fox 4-4
7 Golden Guardians 3-5
100 Thieves 3-5
9 Clutch Gaming 2-6
OpTic Gaming 2-6

 

Schema speelweek 5:

OpTic Gaming 100 Thieves
Team Liquid Echo Fox
Clutch Gaming Golden Guardians
FlyQuest Cloud9
TSM CLG
Golden Guardians Echo Fox
OpTic Gaming Clutch Gaming
Cloud9 CLG
FlyQuest TSM
Team Liquid 100 Thieves

 
Komende weekend gaat de tweede helft van de split van start in de LCS. FlyQuest en Cloud9 nemen het tegen elkaar op in de strijd om de tweede plek. Daarna hebben beide teams een kans om een gat te slaan met de naaste achtervolgers. FlyQuest speelt tegen TSM en Cloud9 tegen CLG. Beide teams staan op dit moment op één punt achterstand. Bij dubbele winst voor Cloud9 of Flyquest, zou dat dus een gat maken van drie punten. TSM en CLG strijden op zaterdag ook nog eens tegen elkaar. Kortom komende week wordt een week waar heel wat kan veranderen op de ranglijst.