25 mei 2024

Playstation Vita productie ook ten einde in Japan

De Playstation Vita is in het westen niet populair geworden, maar in het oosten denken ze anders over de handheld van Playstation. Helaas zal ook daar een eind komen aan de productie van de Playstation Vita.

De productpagina voor de enige twee Vita modellen in Japan geven aan dat de productie binnenkort zal gaan stoppen. Dit betekent dat er geen nieuwe exemplaren meer verschijnen in de winkels en dat er ook geen nieuwe games meer ontwikkeld gaan worden. Vorig jaar maakte Sony al bekend de productie te stoppen in 2019, maar het einde lijkt nu daadwerkelijk in zicht te zijn.
Er is geen specifieke eind-datum bekend gemaakt voor de productie, maar als de geschiedenis zich herhaalt zal dit al binnen twee maanden gebeuren. Toen de Playstation 3 uit productie werd gehaald liet Sony dit ook twee maanden van te voren weten.
Alhoewel de Playstation Vita niet succesvol is geweest heeft de handheld wel een aantal mooie games ontvangen en zelfs enkele exclusieve titels zoals Uncharted: Golden Abyss en Killzone: Mercenary.
Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de maandelijkse Playstation Plus line-up. Op dit moment bevat de line-up games die ook speelbaar zijn op Sony’s handheld. Gelukkig zijn de meeste ook speelbaar op een Playstation 4.
Wat was jouw favoriete Playstation Vita game?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →