26 mei 2024

Esports: Speelweek 5 en 6 in de LCS

De LCS krijgt langzaam meer vorm met hoe de competitie er uit ziet. Met name de top drie lijkt steeds meer richting een beslissing te gaan. Team Liquid heeft na zijn slippertje zich herpakt en won afgelopen weekend weer overtuigend van Echo Fox en 100 Thieves. Maar ook de direct achtervolgers wonnen hun games.

Cloud9 en TSM naderen Team Liquid in de LCS steeds meer. Cloud9 won zijn beide van FlyQuest en CLG. Met deze twee winst is het slechts nog maar één punt verschil met Team Liquid. Maar daarachter zien we ook TSM in het kielzog komen van de nummers één en twee. Hoewel de gat nog uit drie en twee punten bestaat, blijft TSM meer games winnen. Zo ook afgelopen weekend, toen werd er gewonnen van CLG en FlyQuest.
Onder de top drie zien we de andere zeven teams die zeer dicht bij elkaar liggen. FlyQuest verloor beide games maar staat nog met één punt los van de nummers vijf. Clutch Gaming en 100 Thieves blijven worstelen op de laatste plaats. Maar ze staan slechts met één punt af van de nummers vijf. De strijd zal echt losbarsten om de plekken vier vijf en zes die toegang geven tot de playoffs van de LCS.

Uitslagen speelweek 5:

OpTic Gaming 100 Thieves
Team Liquid Echo Fox
Clutch Gaming Golden Guardians
FlyQuest Cloud9
TSM CLG
Golden Guardians Echo Fox
OpTic Gaming Clutch Gaming
Cloud9 CLG
FlyQuest TSM
Team Liquid 100 Thieves

 

Stand na speelweek 5:

1 Team Liquid 9-1
2 Cloud9 8-2
3 TSM 6-4
4 FlyQuest 5-5
5 CLG 4-6
Echo Fox 4-6
Golden Guardians 4-6
OpTic Gaming 4-6
9 Clutch Gaming 3-7
100 Thieves 3-7

 

Speelweek 6:

Clutch Gaming 100 Thieves
TSM Echo Fox
Golden Guardians Cloud9
CLG FlyQuest
OpTic Gaming Team Liquid
Echo Fox Clutch Gaming
100 Thieves Golden Guardians
Cloud9 TSM
Team Liquid CLG
FlyQuest OpTic Gaming

Komende week zal het in thema staan van de tweede en derde plaats game van Cloud9 tegen TSM. Beide hebben een rijke historie in de LCS. Deze ontmoeting wordt gezien als de klassieker van LCS.