30 mei 2024

Esports: Vooruitblik op speelweek 8 in de LEC

Zeven teams zijn er nog in de race voor de laatste vijf spots in de playoffs van de LEC. G2 Esports heeft al een paar weken geleden hun spot veilig gesteld. Rogue en exceL Esports zijn vorige week uitgeschakeld om de playoffs te halen. En in de laatste twee weken vechten er nog zeven teams om de playoffs. Twee punten verschil zit er tussen de zeven teams. Twee teams vallen aan het eind van het seizoen buiten de boot voor de playoffs. Wie zullen dat zijn?

Zoals de casters van de LEC het zelf zeggen tijdens de shows: Elke game telt! En niets is minder waar. Vitality staat nog op de tweede plek met negen punten. Maar daarachter volgen Origen en Splyce met acht punten. Daar weer achter staan vier teams met elk zeven punten. Een weekend verliezen kan dus zo maar fataal zijn en is iets waar teams niet op wachten. En wat een week gaan we dan tegemoet waar we genoeg clashes zullen zien tussen teams die vechten om de playoffs.
In het onderstaande schema zullen we dan vanaf deze week ook de matches highlighten van de onderlinge confrontaties. We zien dat Sk Gaming en Misfits Gaming het hele weekend opnemen tegen hun directe concurrentie. Maar we kunnen naast deze confrontaties ook nog genieten van de game tussen de huidige nummer één en twee. G2 Esports tegen Vitality. Voor Vitality staat er nog genoeg op het spel, voor G2 Esports staat er alleen nog eer op het spel. Ook Splyce nummer drie treeft aan tegen G2 Esports. Zal G2 Esports hun eer kunnen verdedigen of maken ze weer een aantal slippertjes?

Schema speelweek 8

Splyce G2 Esports
Schalke 04 exceL Esports
Origen SK Gaming
Rogue Vitality
Fnatic Misfits Gaming
Misfits Gaming Schalke 04
Splyce SK Gaming
exceL Esports Fnatic
Rogue Origen
G2 Esports Vitality

 
Benieuwd naar de uitslagen van week 7 en de huidige stand van zaken? Klik dan hier!