26 mei 2024

Trailer Tijd: Game of Thrones & Tolkien

Er zijn gisteren op YouTube nieuwe trailers geplaatst van Game of Thrones en van Tolkien. De Game of Thrones trailer is de officiële trailer van seizoen 8. De Tolkien trailer is de tweede trailer die getoond wordt van de aankomende film.

Over iets meer een maand is het eindelijk tijd voor de finale van Game of Thrones. Op die dag begint namelijk het achtste en laatste seizoen van de serie. In het laatste seizoen zullen alle verhalen ten einde gebracht worden in 6 afleveringen. Dit zijn weinig afleveringen, maar elke aflevering duurt ongeveer 1,5 uur. Dit betekent dat de gehele speeltijd niet korter zal zijn dan eerdere seizoenen. Game of Thrones heeft gisteren op YouTube de officiële trailer van seizoen 8 geplaatst. In de trailer zien we alle belangrijke spelers rondom de troon kort in beeld.

Het achtste seizoen van Game of Thrones zal ons ook weer iets bijzonders brengen. Het zal namelijk het langstdurende gevecht bevatten dat ooit gefilmd is. Het gevecht, the Battle of Winterfell, zal namelijk een hele aflevering duren. Het vorige record van het langste gevecht was in handen van Lord of the Rings en betrof het gevecht rondom Helm’s Deep.

Tolkien

De trailer van het achtste seizoen van Game of Thrones is niet de enige trailer die gisteren verschenen is. Er is namelijk ook een nieuwe trailer geplaatst van de film Tolkien. Tolkien is een verfilming van het leven van de schrijver van de Lord of the Rings boeken en zal dit jaar uitgebracht worden. In de trailer zien we beelden van zijn jeugd, zijn liefdesleven en de oorlog. Dit zijn allemaal thema’s die als inspiratie gediend hebben voor de verhalen die Tolkien geschreven heeft.

Iedereen die de eerste trailer van Tolkien gemist heeft, kan deze hieronder bekijken: