21 mei 2024

Cyberpunk 2077 – Behind the Scenes Trailer

PlayStation heeft een video op YouTube geplaatst, die ons een kijkje achter de schermen geeft bij de development van Cyberpunk 2077. De video is gemaakt in samenwerking met CD Projekt RED en geeft ons meer informatie over de gedachtegang achter de game.

Vorig jaar op de E3 kregen we de eerste trailer te zien van Cyberpunk 2077 en een half jaar geleden zagen we de eerste gameplay beelden. Sinds die tijd is het echter stil geworden rondom de game. Maar deze stilte is gisteren verbroken. PlayStation heeft namelijk een nieuwe video op YouTube geplaatst over Cyberpunk 2077. Het is een video die ons een blik achter de schermen geeft bij CD Projekt RED. In de video leggen de developers uit hoe zij het project van deze game uitvoeren. Het is namelijk een heel andere game dan The Witcher, de game-serie waar de studio bekend mee is geworden.
In de video worden meerdere vergelijkingen gemaakt tussen The Witcher en Cyberpunk 2077. Enkele verschillen zijn dat The Witcher een hoofdpersoon heeft en in Cyberpunk maak je je eigen personage. Het zijn beide games met een grote wereld, maar in Cyberpunk beweeg je je voort met een auto dus wordt de wereld kleiner. Dit zijn enkele nieuwe uitdagingen die het team moest overkomen tijdens het maken van dit nieuwe type game.
Het is nog onduidelijk wanneer Cyberpunk 2077 uitgebracht gaat worden. Het is mogelijk dat de game dit jaar al gereleased gaat worden, maar dit zou ook nog tot en met 2021 kunnen duren. We zullen moeten wachten op meer informatie van de studio.