30 mei 2024

Pokémon harkt flink wat geld binnen via smartphone games

Pokémon is een franchise waar iedereen bekend mee is. Pokémon GO is een van de meest succesvolle mobile games ooit en dat valt af te lezen uit de inkomsten die worden gegenereerd. Andere mobiele Pokémon games halen lang niet zoveel geld op.

Tot nu toe heeft de Pokémon franchise gezorgd voor zo’n 2,5 miljard dollar aan omzet in de mobile wereld. Om precies te zijn is de totale omzet 2,45 miljard verspreid over de volgende games:

  • Pokémon GO
  • Pokémon Shuffle Mobile
  • Pokémon Duel
  • Pokémon Quest
  • Pokémon: Magikarp Jump
  • Pokémon TCG Online

Het zal niet verrassend zijn dat Pokémon Go de grootste bron van inkomsten is uit deze lijst games. De AR smartphone game is namelijk verantwoordelijk voor 98$ van de totale omzet. De resterende spellen hebben slechts 50 miljoen dollar aan omzet gemaakt, waarvan Shuffle verantwoordelijk is voor ongeveer 25 miljoen.
De meeste inkomsten komen uit Amerika. Daar is er in totaal zo’n 875 miljoen dollar uitgegeven aan bovenstaande games. Dat is maar liefst 35% van het totaalbedrag. In Japan staan ze op de tweede plaats met 725 miljoen dollar, 29%.
Pokémon Go is sinds release al 550 miljoen keer gedownload. In totaal zijn er 640 miljoen games uit bovenstaande lijst gedownload. Duel komt op de tweede plaats met 39 miljoen downloads.
Sinds februari lijken Go spelers meer geïnteresseerd te zijn in het spenderen van geld. In februari is er meer dan 58 miljoen dollar uitgegeven, 30% meer dan vorig jaar in februari. Ondanks we steeds minder spelers op straat zien, stijgt de populariteit nog steeds.
Langzaamaan wordt het weer wat beter weer in Nederland en gaan de temperaturen oplopen. Ga jij deze lente en zomer weer de straat op met je virtuele PokéBall?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →