14 april 2024

Esports: Tijd voor de slotweek van de LEC

Er staan nog twee plekken voor de playoffs van de LEC op het spel. Vier teams die nog in de race zijn voor deze twee plekken. Drie teams, wellicht zelfs vier teams, die strijden om de tweede plaats. Met een scala aan mogelijkheden op tiebreakers, belooft de laatste week vol met sensatie te zitten.

Allereerst hebben we de vier teams die nog strijden om een plek in de playoffs van de LEC. Fnatic, Schalke 04, Misfits Gaming en SK Gaming vechten om de laatste twee plekken voor de playoffs. Fnatic heeft daarbij de beste papieren. Zij dienen nog één game te winnen om de playoffs te behalen. Schalke 04, Misfits Gaming en SK Gaming mogen geen enkele game verliezen als ze nog mee willen doen in de playoffs. Echter omdat Schalke 04 met één punt op de andere twee voorloopt, kan het winnen van één game voldoende zijn als de andere twee één game verliezen.
De strijd om de tweede plek staat ook nog op het spel. Splyce, Origen en Vitality staan op dit moment gelijk aan elkaar qua punten. Fnatic staat onder hun met één punt minder. Gezien de scores zo dicht bij elkaar liggen, kan elk verliespunt fataal zijn voor één van die teams. Er is een scala aan tiebreakers mogelijk, afhankelijk van de uitslagen van komend weekend. Maar niet alleen plek twee is belangrijk, ook plek drie is belangrijk. Hoe het playoffs format er dit jaar uit ziet, kan je hier terug lezen.
Komend weekend zullen vooral de games van Fnatic tot de games of the week behoren. Vrijdag nemen ze het op tegen de nummer één, G2 Esports. En op zaterdag strijden ze tegen hun concurrent voor plek twee, Splyce. Welke teams zullen de playoffs halen? En wie eindigt op welke plek? Dat alles weten we na dit weekend.

Speelschema week 9:

Misfits Gaming Splyce
Rogue SK Gaming
Fnatic G2 Esports
Vitality exceL Esports
Origen Schalke 04
G2 Esporst Misfits Gaming
Schalke 04 Rogue
SK Gaming Vitality
exceL Esports Origen
Splyce Fnatic

Wil je de huidige stand terugzien en wat er in speelweek 8 is gebeurd, klik dan hier