14 april 2024

Gearbox hint naar onthulling Borderlands 3 op PAX East

De Penny Arcade Expo Eastvan dit jaar start op 28 maart. Gearbox hint naar een onthulling van de derde Borderlands game op het evenement.

Hint is wellicht het verkeerde woord, want subtiel is het niet. Maar niet alleen de datum valt op, ook het “Exit 3” rechtsboven in de hoek. Dit is af te korten als E3. De kans is groot dat er een onthulling is op 28 maart, en we volwaardige gameplay te zijn krijgen op de E3 in juni.


Dat Borderlands 3 eraan zat te komen is niet echt een geheim. CEO Randy Pitchford heeft er al een aantal keer naar gehint. De eerste twee delen zijn uitgekomen in 2009 en 2012. En hoewel er geen volwaardige delen sindsdien zijn uitgekomen, hebben we wel andere Borderlands projecten gezien. In 2014 kwam de Pre-Sequel uit, die zich tussen het eerste en tweede deel afspeelde. Deel twee en de Pre-Sequel zijn ook nog in een remastered versie uitgekomen, en Borderlands 2 heeft ook nog een PlayStation Vita en VR release mogen zien. Daarnaast heeft Telltale nog Tales of the Borderlands volgens hun bekende formule ontwikkeld.
Het is waarschijnlijk dat het derde deel voor het kerstseizoen gepland staat.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →