Esports: LCS stevent af naar de playoffs

Team Liquid heeft zichzelf verzekerd van de eerste plek in de reguliere competitie van de LCS. Cloud9 behaalde de playoffs vorige week al. Maar TSM en FlyQuest zijn na afgelopen weekend ook zeker van de playoffs. Van één team kunnen we al afscheid nemen. 100 Thieves kan zich niet meer plaatsen voor de playoffs.

TSM en FlyQuest deden wat ze moesten afgelopen week in de LCS. Beide teams wonnen hun beide games. TSM rekende af met Golden Guardians en CLG. FlyQuest versloeg 100 Thieves en verrassend de nummer één Team Liquid. 100 Thieves lot werd helemaal bezegeld na hun tweede verlies tegen Echo Fox. Voor 100 Thieves betekent dit een dramatische start van het nieuwe jaar. Waar het vorig jaar nog in de finale stond en mee deed aan Worlds, was er nu niks meer dan bittere teleurstelling. Tijdens de pauze naar de summer split is er genoeg werk aan de winkel voor dit team.
Er zijn nog twee plekken te verdelen voor de playoffs. Vijf teams zijn daarvoor nog in de race. Golden Guardians hebben aan één winst genoeg om zich te plaatsen of een tiebreaker af te dwingen. CLG, Echo Fox en OpTic Gaming moeten beide games winnen om zich te plaatsen en/of een tiebreaker af te dwingen. Clutch Gaming is afhankelijk van de andere teams. Zij moeten alles winnen en hopen dat drie van de vier alles verliezen. En met dit gegeven lijkt het een vrij onmogelijke opgave voor Clutch Gaming.

Uitslagen week 8:

OpTic Gaming CLG
FlyQuest 100 Thieves
TSM Golden Guardians
Clutch Gaming Team Liquid
Echo Fox Cloud9
Golden Guardians Clutch Gaming
CLG TSM
100 Thieves Echo Fox
Cloud9 OpTic Gaming
Team Liquid FlyQuest

 

Stand na week 8:

1 Team Liquid 14-2
2 Cloud9 12-4
3 TSM 11-5
4 FlyQuest 9-7
5 Golden Guardians 7-9
6 CLG 6-10
Echo Fox 6-10
OpTic Gaming 6-10
9 Clutch Gaming 5-11
10 110 Thieves 4-12

Groen = Plek veilig gesteld, Blauw = Playoffs veilig gesteld, Rood = Uitgeschakeld voor playoffs
 

Schema speelweek 9:

Cloud9 FlyQuest
Echo Fox Team Liquid
OpTic Gaming Golden Guardians
TSM Clutch Gaming
CLG 100 Thieves
Cloud9 Clutch Gaming
100 Thieves OpTic Gaming
Echo Fox CLG
Golden Guardians FlyQuest
TSM Team Liquid

Heb je het verslag van vorige week gemist? Dan kan je hem hier teruglezen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation