26 mei 2024

Apex Legends krijgt nog geen challenges

Apex Legends krijgt morgen zijn versie van de Battle Pass, dit gaat natuurlijk gepaard met challenges.. of toch niet? Volgens Respawn Entertainment is het nog te vroeg voor deze grapjes.

EA heeft aangekondigd dat Apex Legends ook een Battle Pass zal gaan krijgen. Deze zal morgen uitkomen voor iedereen. Echter deze Battle Pass zal (nog) geen challenges hebben, spelers kunnen hun rank omhoog krikken door verschillende Legends te spelen. Voornamelijk zal het gaan om de nieuwe Legend Octane, deze zal morgen ook beschikbaar worden.
De keuze voor geen challenges heeft te maken met de leeftijd van het spel. Respawn Entertainment vind dat Apex legends en hun spelers nog niet helemaal klaar zijn voor challenges. De studio wilt de community eerst laten focussen op de verschillende Legends, de meta en eventuele team combinaties. Zij hopen dus dat de spelers zullen experimenteren met alles wat er tot op dit moment in de game zit.

“You’ll notice the first version isn’t built around a complex quest system where you need to do a 720 backflip off of Watchtower Artemis and get two Wingman headshots before hitting the ground, while we think there’s really cool design space in quests and challenges for future Battle Passes, we wanted the initial version to allow our players to just play and learn the game.”
– Respawn Entertainment over Challenges in Apex Legends.

Er zullen dus (nog) geen challenges zijn die de Wild Frontier Battle Pass met zich meeneemt. Wel zal de speler beloond worden door het uitproberen van verschillende Legends. Tevens zullen alle rewards die te verkrijgen zijn in Seizoen 1, ook gelimiteerd zijn aan seizoen 1. Dit betekent dat ze nooit meer beschikbaar zullen worden. De Apex Legends packs zijn natuurlijk wel altijd beschikbaar maar deze zullen niet de items bevatten die de Battle Pass met zich meedraagt.