21 april 2024

De patchnotes van Overwatch

Competatieve Overwatch spelers! De nieuwe patchnotes zijn uit. Dat betekent wat Heroes die sterker zijn geworden, zwakker en nog meer nieuwe, leuke dingen!

Eerder hadden we een artikel over de nieuwe Overwatch held Baptiste. De nieuwe dodelijke support. Naast zijn teamgenoten healen kan je ook aardig wat schade toebrengen met deze held. Met de Exo Boots springt Baptiste lekker hoog. Verder heeft hij de krachten Regenerative Burst, Amplification Matrix en Immortality Field. Hij was al speelbaar op de PTR (Public Test Realm) maar nu is hij ook live op de normale servers!
Baptiste werd op 25 februari bekend gemaakt en verscheen diezelfde dag nog op de Overwatch PTR. Daarnaast verschenen natuurlijk een hoop fixes updates. In totaal krijgen 24 heroes een soort van update of rework van hun abilities en kit. Ook een aantal game mechanics krijgen aanpassingen.
Beam type damage zal worden verminderd met 20% wanneer deze armor raakt. Voor Mei, Winston en Zarya zal dit voor hun primary fire gelden. Moira zal aanpassingen krijgen aan haar alternate fire en haar Coalescence. Symmetra zal wijzigingen zien voor haar Primary Fire en haar Sentry Turret.
Overwatch patch
Damage over time zal niet langer lijden onder de invloed van armor. Dit zal van toepassing zijn op Ana haar primary fire, Ashe’s dynamite en Hanzo z’n Dragonstrike. Voor Mei zal het haar Blizzard zijn. Voor Moira haar Biotic Orb. Widowmaker zal haar Venom Mine zien veranderen en voor Zarya wordt het de Graviton Surge.
Volgens de developer zal de damage die armor neemt van over time effects, waaronder Windowmaker’s Venom Mine en beam wapens als Symmetra’s Photon Projector, niet meer zo fluctueren. Dat zal nu voorspelbaarder zijn.
Volgens de developer zal de damage boost worden toegepast wanneer een projectiel wordt afgevuurd in plaats van wanneer het raakt. Dat zal betekenen dat de hero die de damage doet, niet boosted zal hoeven zijn wanneer zijn projectiel een enemy raakt.
Ook knockback afstand zal voorpselbaarder worden. Vliegende heroes zullen ook kunnen lijden onder vertraging en knockback.
De volledige patch notes zijn natuurlijk te vinden via de Overwatch kanalen.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →