Esports: Benelux Premier League Finale

Aankomend weekend start de playoffs in de LEC. Spring Split nadert zijn einde en European Masters staat om de hoek. In European Masters strijden de sterkste teams uit diverse Europese landen tegen elkaar. Ook de Benelux mag een afvaardiging sturen. Deze wordt bepaald aan de hand van de Benelux Premier League.

De Benelux Premier League is inmiddels al ruim een maand bezig. Dit weekend zal de beslissende finale worden gespeeld. Winnaar van deze finale zal zich plaatsen voor European Masters. Van de acht teams die aan de BPL begonnen zijn, zijn er nog twee teams in de race om de ticket naar European Masters te winnen. Defuse Kids neemt het op tegen Sector One. Beide teams waren vooraf al de favoriet om de BPL te winnen. Maar Defuse Kids had last van de nodige opstart problemen.

Defuse Kids

Defuse Kids werd vooraf als één van de favorieten gezien van het toernooi. Maar hun weg naar de finale begon moeizaam. De eerste twee games in de groepsfase gingen verloren. Echter wist Defuse Kids nog op de laatste dag en winst te pakken en plaatste zich als derde van groep A. Als derde geplaatst betekende voor Defuse Kids dat ze tenminste drie keer moesten winnen om naar de halve finales te gaan.
Tijdens de playoffs werd het team wakker. Zonder een game te verliezen stoot Defuse Kids door naar de halve finales. In de halve finale werd ook Team Legion met speels gemak aan de kant gezet. Dominant en zonder een game te verliezen, staat er nu nog één horde op de weg naar European Masters.

Sector One

De andere favoriet van de BPL is Sector One. Ook Sector One begon de groepsfase met een valse start. Maar herpakte zich snel na de eerste week. De twee andere games werden gewonnen en doordat Team Echo Zulu verloor van Sector One, ging Sector One als nummer één door naar de playoffs van groep B. Als winnaar van groep B zou Sector One genoeg aan één keer winnen in de playoffs. Dit deden ze dan ook tegen Team Legion. Ze moesten wel een game laten liggen tegen Team Legion.
In de halve finale troffen ze Brussels Guardians. Deze game werd redelijk vlot gewonnen door Sector One. Voor Sector One staat er nog een team in de weg naar de European Masters. Komende weekend gaan we zien welke van deze twee sterke teams de Benelux gaat vertegenwoordigen. Zal het Sector One zijn? Of Defuse Kids?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation