29 mei 2024

Apple Arcade krijgt meer dan 100 nieuwe exclusieve games

Onlangs werd Apple Arcade aangekondigd door Apple. Apple Arcade is de Netflix voor games, maar zoals verwacht beperkt tot Apple producten. De dienst lanceert deze herfst voor iPhone, iPad, Apple TV en Mac.

Er is nog geen prijs bekend over de dienst, maar wel een hoop andere details. Zo zal je als abonnee elke game kunnen downloaden en spelen. Zelfs als je offline bent. Family sharing wordt ondersteund en kost niets extra’s. Daarnaast heeft de tech gigant een lijst bekend gemaakt van partners die games ontwikkelen voor Apple Arcade. De dienst zal maar liefst meer dan 100 nieuwe en exclusive titels bevatten. Dit zijn de meewerkende ontwikkelaars:

 • Annapurna
 • Skybound
 • Mistwalker
 • WayForward
 • Klei
 • Finji
 • Hipster Whale
 • Cornfox
 • Bossa
 • Noodlecake Studios
 • Sumo Digital
 • State of Play
 • Night School
 • KO-OP
 • Disney
 • Sega
 • Lego
 • Konami
 • Raw Fury
 • Devolver
 • Cartoon Network
 • Platinum Games
 • Versus Evil
 • Blowfish
 • Mountains
 • Kunabi Brother
 • Rac7
 • Gameloft
 • Aquiris
 • Gallium Artists
 • The Chinese Room
 • ustwo

Een erg opvallende lijst met een aantal zeer bekende studios die gaan ontwikkelen voor Apple’s game dienst. Zo zien we Sega (Sonic, Golden Axe, Shenmue), Platinum (Bayonetta, Vanquish), Konami (Metal Gear Solid) en nog meer bekende ontwikkelaars. Al deze ontwikkelaars gaan games uitbrengen die exclusief speelbaar zijn via Apple Arcade.

Ga jij deze herfst aan de slag met Apple’s gamedienst, of wacht je eerst even af tot er meer concrete informatie beschikbaar is omtrent het game-aanbod? 

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →