23 april 2024

Survival Mode van Fallout 76 is live!

Goed nieuws voor de trouwe Vault Dwellers hier op aarde. Wie onze website en die van Bethesda een beetje in de gaten heeft gehouden weer dat er een nieuwe speel modus kwam naar Fallout 76. Een manier van het spel spelen wat misschien weer wat nieuw leven kan inblazen voor veel spelers.

De meeste Fallout 76 spelers zullen nu wel een hoog leven hebben. Wanneer je alle monsters hebt verslagen en de quests hebt gedaan blijft er niet veel over. Maar daar komt nu verandering in! Sinds 26 maart 2019 is de Survival Mode Bèta live op de servers. Je kan kiezen tussen de normale versie, Adventure en Survival wanneer je op ‘Play’ drukt. Kies je voor Adventure dan is het spel zoals je het kent. Wel is de schade die je kan toebrengen aan non-vijanden terug gebracht tot nul.
Wanneer je op Survival klikt kom je in een kei harde PVP (player versus player) wereld. Survival Mode in Fallout 76 is een erg competitieve manier van spelen. De regels rondom spelers aanvallen zijn compleet aangepast en sluiten aan op een PVP wereld. Alle quests, events en het rondwandelen blijft hetzelfde. Je moet alleen nu oppassen voor andere spelers die het misschien op jou voorzien hebben.
Fallout 76
De regels rondom de PVP zijn anders dan wat we gewend zijn. Er zijn nu géén restricties op het aanvallen van anderen. Wanneer jij op iemand schiet krijgt deze persoon schade. Andere spelers zijn niet meer zichtbaar op de map, behalve wanneer zij ‘Wanted’ zijn. Ook werkt de Fallout 76 Survival Modus bèta met scoreborden.
Wat wel goed is om te weten is dat je ten alle tijden kan switchen tussen Survival en Adventure modus. Dit heeft geen effect op je karakter en je neemt je spullen en XP gewoon mee tussen de twee spelmogelijkheden. Fallout 76 geeft ons nog een leuk extraatje. Omdat het gevaarlijker is om te spelen in de Survival map krijg je 20% bonus XP op alles waar je XP voor krijgt. Dat maakt het extra leuk!
Happy hunting!

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →