19 mei 2024

Driveclub verlaat de Playstation Store deze zomer

Driveclub, de Playstation racing franchise gaat de Playstation Store verlaten n augustus. Dit geld voor de gehele franchise. Dat betekend ook dat Driveclub Bikes en VR inclusief DLC voor de titels vanaf 31 augustus niet meer digitaal te koop zijn.

Daarnaast zullen de servers voor de franchise op 31 maart 2020 offline gaan. Je kunt de games gewoon offline blijven spelen, maar de multipayer mode en alle multiplayer functies komen te vervallen volgend jaar. Geen challenges, events en leaderboards meer dus.
Driveclub verscheen in 2014 exclusief voor de Playstation 4 en de game had een moeizame start. Door de jaren heen is alles goed opgepakt en is het een stabiele racegame geworden met een actieve spelersbasis. Toch gaan de servers er uit en dit heeft te maken met de licentiekosten. Racegames hebben een standaard licentie van 5 jaar en blijkbaar is de game niet winstgevend genoeg in huidige vorm om deze licenties te vernieuwen voor deze racegame.
De oude director van de game maakte bekend dat het een licentiekwestie was op Twitter.


Indien je deze game inclusief alle DLC nog wilt aanschaffen dan heb je tot 31 augustus 2019 de tijd om dat te doen. Vervolgens kan je de game gewoon blijven spelen en downloaden (indien in je bibliotheek). Zelfs nadat de servers sluiten in 2020.
Speel jij nog dagelijks Driveclub met of tegen je vrienden?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →