15 april 2024

Esports: Tweede ronde in de playoffs van de LEC

Nog twaalf dagen tot de halve finale en finale van de LEC in Rotterdam. Afgelopen weekend werd de eerste ronde van de playoffs gespeeld. Op vrijdag speelde Fnatic tegen Vitality en op zaterdag Splyce tegen SK Gaming. Winnaars van deze ronde treden tegen elkaar op in de tweede ronde. Naast deze game zien we ook de nummers één en twee in actie. Zij spelen de andere game van de tweede ronde.

Fnatic en Vitality begonnen als eerste de playoffs ronde van de LEC. Fnatic was de duidelijke favoriet in deze match up. Met een ongeslagen reeks van acht games kwam Fnatic de playoffs in. Vitality had juist in de laatste weken steeds meer moeite om games te winnen. Dit was ook terug te zien tijdens deze game. Fnatic domineerde Vitality die niks in had te brengen. Met korte games en een 3-0 score nam Fnatic de volgende stap in de playoffs.
Splyce en SK Gaming begonnen hun game zij aan zij. SK Gaming won het eerste punt. Maar daarna nam Splyce de overhand in de scores. Hoewel beide teams diep moesten graven, wist Splyce uiteindelijk met moeite de winst over SK Gaming te behalen. In vier vrij lange games werd de strijd beslist. Met een 3-1 score plaatste Splyce zich voor de volgende ronde.

Playoffs ronde 2

Fnatic neemt het aankomende zaterdag op tegen Splyce in de tweede ronde van de playoffs. Tijdens deze game zal Fnatic wederom de favoriet zijn. Fnatic heeft tot nu toe al negen keer achter elkaar gewonnen. Splyce kracht lijkt vooralsnog te liggen op late game. Maar we hebben gezien van Fnatic dat ze early, mid en late game kunnen spelen. Maar zal Splyce dan de eerste weer zijn die een punt kan afpakken in die series?
Op vrijdag spelen G2 Esports en Origen de andere game van de tweede ronde. De nummers één en twee van de LEC strijden om een plek in de finale. Verliezer speelt de halve finale tegen de winnaar van Fnatic tegen Splyce. Origen speelt consistent en wint zijn games. G2 Esports echter beleefde wisselvallige weken en verloor een flink aantal games. Maar nu de finale op het spel staat, hoe sterk zijn beide teams nu echt?
Heb je de voorbeschouwing en schema van de playoffs gemist? Klik dan hier voor onze artikel.